Specialisaties

Binnen het studieprogramma van International Development Management kun je kiezen uit drie verschillende specialisaties:  Disaster Risk Management, Regional Development and Innovation of Sustainable Value Chains.

Disaster Risk Management

Rampen komen steeds vaker voor en worden heftiger. Hoe kun je samenlevingen na een ramp weer op de been helpen en weerbaar maken voor een volgende ramp? Jij denkt mee  over de juiste oplossingen voor de lange termijn. Je analyseert de oorzaken van rampen en de kwetsbaarheid van mens en milieu bij deze rampen. Lees meer over Disaster Risk Management.

Regional Development and Innovation

De wereld verandert en dat is een continu proces. Ga samen met bijvoorbeeld kleine boeren, landloze arbeiders, vrouwen en jongeren, werken aan het verbeteren van hun levensomstandigheden? Je krijgt de kans om overal ter wereld op het platteland aan de slag te gaan. Lees meer over Regional Development and Innovation.

Sustainable Value Chains

De verschillen tussen arm en rijk zijn groot. Gelukkig zien we steeds meer de noodzaak tot verandering. Als ketendeskundige creëer je met het bedrijfsleven en NGO’s een beter bestaan voor producenten en klanten. Daarbij maak je gebruik van kennis van lokale en internationale markten, landbouwkundig inzicht, mensenkennis en je economische drive. Lees meer over Sustainable Value Chains.