Disaster Risk Management

Disaster Risk Management - Velp

Weerbaarder voor de toekomst

Droogte, hittegolven, overstromingen, aardbevingen en andere rampen komen steeds vaker voor én nemen in hevigheid toe. Ze ontwrichten daarmee hele samenlevingen. In sommige gebieden komen deze rampen vaker voor dan in andere. Hoe help je samenlevingen na een ramp weer snel op de been te krijgen en dan zo dat ze weerbaarder zijn bij een volgende ramp? Beslissingen die direct na een ramp genomen worden hebben consequenties op lange termijn.

Als je de specialisatie Disaster Risk Management kiest, leer je hoe je moet omgaan met rampen. Je zorgt dat de juiste beslissingen worden genomen worden tijdens rampsituaties. Je zet je deskundigheid in om samenlevingen sterker en veerkrachtiger te maken bij rampen veroorzaakt door mens of natuur. Je analyseert de oorzaken van rampen en de kwetsbaarheid van een gebied voor die rampen. Je krijgt inzicht in hoe samenlevingen weer opgebouwd kunnen worden na een ramp. Je leert waar je de benodigde expertise op het gebied van rampenstudies kunt vinden en hoe je die in kunt zetten. Wil je graag aan het werk met zowel de technische als de sociale aspecten van wederopbouw? Dan is Disaster Risk Management een perfecte studie voor jou.

Met deze specialisatie kun je veel!

Je voornaamste doel is het helpen van samenlevingen na een ramp en ze weerbaarder te maken voor een volgende ramp.

Stagemogelijkheden

In het tweede jaar loop je stage. Dit geeft je de mogelijkheid om ervaring op te doen in het werkveld. Je doet je stage bij voorkeur buiten Nederland of je land van herkomst. Zo leer je meer over de werklocaties, over communicatie, culturen en teamwerk. Je leert zelfstandig te werken en je wordt ook op persoonlijk gebied uitgedaagd.

Aan de slag na je studie

Na je afstuderen kun je aan de slag als junior consultant, beleidsadviseur, trainer of technisch assistent. Qua werkgevers kun je denken aan een lokale, nationale of internationale overheidsinstantie, een ngo (niet-gouvernementele organisatie), het bedrijfsleven, of je zet je eigen onderneming op. Wat je ook gaat doen: een baan op het gebied van Disaster Risk Management is altijd een enorme uitdaging!

Disaster Risk Management is een onderdeel van de opleiding International Development Management.