Studieprogramma

De opleiding International Agribusiness and Trade richt zich op handel, interculturele communicatie en duurzaamheid. Elke periode behandelt een thema tussen producent en retailer, met vakken, projecten en externe contacten. In het begin verken je agriproductsectoren en basistoepassingen van logistiek, marketing en kwaliteit. Na vier jaar kun je (samen)werken in een internationale setting en heb je kennis van alle thema’s binnen internationale handel.  

Jaar 1: de basis

In het eerste jaar start je met een analyse van de sector. Hoe voeg je waarde toe aan basisproducten? Welke ontwikkelingen, kansen en bedreigingen zijn er in deze business? In samenwerking met medestudenten ontwikkel je met een groepje een nieuw product dat een bijdrage levert aan duurzame(re) agribusiness. Je gaat je bezighouden met thema's als:  

  • Sectoranalyse 
  • Organisatie & logistiek  
  • Kwaliteit & innovatie 
  • Marketing & financiën  
Brochure aanvragen? Klik hier!

Jaar 2 en 3: verdieping en praktijk

Het tweede jaar start met een korte stage, waarin je kennis opdoet en netwerkt in de sector. Duurzaam ondernemerschap is een overkoepeld thema, waar jij je innovatieve ideeën ontwikkelt en deze pitcht bij de bank. Het jaar omvat vakken als marketing, accounting, management, research, trade en duurzaamheid. 

In het derde jaar ervaar je hoe je een idee of organisatie kunt laten groeien. Schrijf een adviesrapport over nieuwe afzetmarkten voor een chocolaterie, volg een wijnminor in Frankrijk of verduurzaam de logistieke reis van bloemen. Praktijkervaring doe je op door een managementgame stage of minor te volgen.  

Jaar 4: afstuderen

Je start je het vierde jaar met een minor of een stage. Daarna start je je afstudeertraject met een project, bijvoorbeeld het opzetten van een nieuwe distributielijn bij een frietfabriek, het introduceren van ecologisch isolatiemateriaal bij de bouwmarkt of een duurzaamheidsrapportage verzorgen bij een sapfabrikant. Ook kun je onderzoek doen naar mogelijke nieuwe markten voor plantaardige producten of nieuwe processen voor een paddenstoelenkweker.  

Zo kan je studie eruitzien:

Jaar Periode 1 Periode 2 Periode 3 Periode 4
1

Orientation on the different sectors 

Sector analyses 

Purchasing 

Sustainable food 

Reporting /  Finance 

Logistics 

Marketing 

Innovation 

2 Placement 

Research for export 

International trade 

Business plan 

Sustainability 

Market Research 

Management 

3

Managementgame 

Business development 

Managementgame 

Business development 

Minor / Internship 
4 Minor / Internship  Thesis 

 

Kom naar de open dag! Aanmelden

Geslaagd?

Heb je je afstudeeropdracht achter de rug, dan zit ook je studie erop. Gefeliciteerd! Want je mag jezelf Bachelor of Science (BSc) ‘International Agribusiness and Trade’ noemen. Vanaf nu ligt de wereld van de agribusiness voor je open. 

Bekijk je loopbaankansen