Specialisaties

In het tweede jaar van de opleiding Innovatieve Plantenteelt ga je je specialiseren tot een bepaalde beroepsgroep: ondernemer, adviseur of onderzoeker. Daarnaast krijg je de kans om jezelf verder te verdiepen in een onderwerp naar keuze. Dit doe je door onderwerpen te kiezen die specifiek voor jou interessant zijn.

Specialisatie Plantenteelt en ondernemerschap

Je wordt opgeleid tot ondernemer of adviseur. Je verdiept je in hoe de plant en de bodem in elkaar zitten en hoe de relaties onderling zijn. Je leert veel over gewasontwikkeling en gewasverzorging. Ook kwaliteit en afzet zijn van belang. Maar je leert ook bedrijfseconomisch te kijken. Welke ontwikkelingsmogelijkheden en innovaties zijn er en moeten worden geoptimaliseerd in de teelt?  Zowel tijdens modules als in de stages houd jij je hiermee bezig. Ben jij vooral praktisch ingesteld? Dan spreekt deze specialisatie jou vast aan.
Lees meer

Specialisatie Plantinnovatie

Je richt je op de plant en zijn omgeving, van DNA tot in het veld. Zo leer je over veredeling, doe je zelf onderzoek en controleer je de kwaliteit. Je wordt klaargestoomd om in de toekomst een onderzoeker,  veredelaar of productontwikkelaar te worden. Dus, wil jij het voedselprobleem van de toekomst oplossen? Wil jij de vleesvervanger van de toekomst kweken? Of wil jij betere ziekteresistente rassen ontwikkelen? Dan is deze specialisatie echt iets voor jou.
Lees meer.