Studieprogramma

Bij de Engelstalige opleiding Equine, Sports and Business volg je de helft van de tijd bedrijfskundige vakken, en de andere helft paardenvakken. In het eerste jaar bouw je heel brede kennis op. Daarna zoek je in jaar 2 en 3 de verdieping op. Vanaf het derde jaar kies je je eigen richting met een minor, stage en afstudeeropdracht. Je leert alles over paarden en de (inter)nationale business eromheen. Op school én in het werkveld. En vaak samen met je studiegenoten.

Jaar 1: de basis

Het eerste jaar gebruik je om zo breed mogelijk te leren. Over paarden: zoals de branche in binnen- en buitenland, voeding, voortplanting en gezondheid, en de maatschappelijke ontwikkelingen. Maar ook over bedrijfsvoering: zoals marketing, financiën, agribusiness en management. Natuurlijk mag je ook met de voeten in de klei. Bijvoorbeeld bij praktijklessen en excursies. Tijdens je hele studie heb je een mentor met wie je gesprekken voert over je persoonlijke ontwikkeling.

Deze (en meer) vakken volg je in jaar 1:

  • Oriëntatie werkveld
  • Voeding en voortplanting
  • Diergezondheid
  • Weidebeheer en voerwinning
  • Marketing
Brochure aanvragen? Klik hier!

Jaar 2 en 3: verdieping en praktijk

De start van je tweede jaar bestaat uit een stage van 10 weken, of van 2x5 weken. Dan loop je mee in een bedrijf met paarden, zoals een pensionstal of manege. Daarna ga je je verder verdiepen: je volgt weer een module over het paard en eentje over het bedrijf. Je komt meer te weten over onderzoek doen, voeding, fokkerijen en innovaties. Voor een bedrijf creëer je bijvoorbeeld een plan om de online marketing te verbeteren. En je ontwikkelt een innovatief bedrijfsidee, inclusief ondernemersplan. Ook analyseer je de combinatie paard-ruiter en schrijf je een advies erover.

Ook in het derde jaar doe je een stage; van 20 weken. Die speelt zich af in de dienstverlening van de hippische wereld óf heel ergens anders. Bij een voerbedrijf bijvoorbeeld, sportbond, adviesbureau, uitgever of evenementenorganisatie. Je kunt er ook voor kiezen om die stage in jaar 4 te lopen. Dan volg je een minor in jaar 3. Zowel je stages als je minor mag je in binnen- of buitenland organiseren.

Jaar 4: afstuderen

In het eerste deel van jaar 4 volg je een minor (of als je dat al hebt gedaan in jaar 3, dan loop je nu stage). Die minor mag je doen bij ons, of bij een andere hogeschool of universiteit. In binnen- of buitenland. Zolang er maar een link is met je opleiding Equine, Sports and Business. Denk aan: Animal Science, Sportpsychologie, Event Management, Digital Marketing of Ondernemerschap.

Je sluit dit jaar af met een afstudeeropdracht, die je uitvoert voor een nationale of internationale opdrachtgever.

Zo kan je studie eruitzien:

Jaar Periode 1 Periode 2 Periode 3 Periode 4
1

Oriëntatie werkveld

Voeding en voortplanting

Marketing

Diergezondheid

Dier in samenleving

Dier in bedrijf

Weidebeheer en voerwinning

Praktijkproject

2 Stage

Onderzoek en diergezondheid

Voeding en fokkerij

 

Innovatie

Online marketing en sales

Ondernemerschap

Interactie paard-ruiter

3

Hippische sportprestaties

Sales en eventmanagement

Stage of minor
4 Minor of stage Afstudeeropdracht

 

Kom naar de open dag! Aanmelden

Geslaagd?

Heb je je afstudeeropdracht achter de rug, dan zit ook je studie erop. Gefeliciteerd! Want je mag jezelf Bachelor of Science (BSc) ‘Animal husbandry with major Equine, Sports and Business’ noemen. Vanaf nu ligt de wereld van paard en bedrijf voor je open.

Bekijk je loopbaankansen

Meld je aan via Studielink Klik hier!