Studieprogramma Equine, Sports and Business

Studieprogramma Equine, Sports and Business

Tijdens je studie besteed je de helft van je tijd aan alles wat met het paard zelf te maken heeft. Zo leer je over voeding, genetica, gezondheid en welzijn van het paard. De andere helft van je studietijd is voor de bedrijfskundige kant van de paardenwereld. Vakken als marketing, finance, eventmanagement en business horen daarbij. In de loop van je studie kun je je helemaal specialiseren in de richting van jouw keuze: je kiest zelf voor stages en een afstudeerplek die bij jouw interesse passen.

Voorbeeld studieopbouw

Jaar Periode 1 Periode 2 Periode 3 Periode 4
1

Oriƫntatie werkveld

Voeding en voortplanting

Marketing

Diergezondheid

Dier in samenleving

Dier in bedrijf

Landgebruik en voerwinning

Praktijkproject

2 Stage

Onderzoek en diergezondheid

Voeding en fokkerij

 

Innovatie

Online marketing

Ondernemerschap

Paard-ruiter-interactie

3

Verdere verdieping in:

Paard/ Bedrijf / Sector / Handel

Stage
4 Minor Afstuderen

 

Volop samenwerken

Gedurende je studie bouw je een netwerk op binnen de hippische branche en ontmoet je professionals die, net als jij, een passie voor het vak hebben. Er worden veel hippische evenementen georganiseerd die je kunt bezoeken, je kunt natuurlijk als vrijwilliger aan de slag bij maneges of je aansluiten bij een fokvereniging. Omdat deze contacten je kunnen helpen om de baan van je dromen te vinden, krijg je tijdens je studie genoeg kansen om je eigen netwerk te ontwikkelen. Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) werkt namelijk volop samen met je toekomstige werkveld. Een voorbeeld hiervan is de stage en afstudeeropdracht: veel studenten vinden hier al de baan van hun dromen. Ze hoeven alleen nog maar 'even' af te studeren. Of wat denk je van de samenwerking met bedrijven waarbij opdrachten uit het bedrijfsleven uitgewerkt worden in de lessen. Op die manier leer je al tijdens je studie wat er werkelijk toe doet in het bedrijfsleven - en daar profiteren zowel jij als je toekomstige werkgever van!

Als enige Nederlandse hogeschool zijn we lid van de Holland Horse Foundation en het internationale netwerk voor paardenwetenschappen. In de laatste jaren (sinds 2010) hebben onze studenten door hun stages en afstudeeropdrachten met 360 verschillende bedrijven in 35 verschillende landen samengewerkt.