Praktische informatie

Als je aan een nieuwe studie begint, komt er van alles op je af. Je gaat studeren en misschien ook op kamers in Velp. Hoe zit het met het collegegeld en financiering, aanmelden en inschrijven, de graad van je diploma en begeleiding tijdens je studie? We zetten wat dingen voor je op een rijtje.

Collegegeld en financiering

Europese (EER) studenten, die nog niet eerder een Nederlands (bachelor)diploma in het Hoger Onderwijs hebben behaald, betalen het wettelijke collegegeld. Bij DUO kun je studiefinanciering aanvragen.

Aanmelden en inschrijven

Equine, Sports and Business is een richting van de opleiding Dier- en Veehouderij in Velp. Daarom moet je je via Studielink aanmelden voor Dier- en Veehouderij in Velp als je deze studie wil gaan doen. Lees meer over inschrijven.

Studiekeuzecheck

Iedere student met een Nederlands diploma die zich aanmeldt voor een (voltijd) bacheloropleiding of een associate degree-studie bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL), is verplicht om een studiekeuzecheck te doen. Lees meer over de studiekeuzecheck.

Aangemeld voor de opleiding?

Je hebt je aangemeld als student op HVHL en we kijken er naar uit om je te ontmoeten! Je ontvangt voor de zomervakantie een mail van ons met daarin alles wat je moet weten ter voorbereiding op je studie, zoals informatie over boekenlijsten, lesroosters en andere praktische zaken.

De graad van je diploma

Als je de opleiding Dier- en Veehouderij succesvol hebt afgerond, heb je een Bachelor of Science (BSc). De diploma's van HVHL staan voor verschillende graden. Voor de meeste 4-jarige hbo-opleidingen is dat Bachelor of Science (BSc), voor andere is dat Bachelor of Business Administration (BBA) of Bachelor (Ba). Lees meer.

Begeleiding

Als student word je goed begeleid: je krijgt bijvoorbeeld een studieloopbaanbegeleider waarmee je je voortgang kunt bespreken. Verreweg de meeste studenten hebben een gezellige en leerzame studententijd, maar er kunnen natuurlijk altijd bijzondere situaties ontstaan. Heb je een ziekte of handicap, zijn er problemen met dyslexie of bijzondere omstandigheden? Neem dan tijdig contact op met een decaan in Velp of Leeuwarden

Stalling voor je paard

Als je Equine, Sports and Business komt studeren in Velp, dan wil je uiteraard je paard meebrengen. We weten uit ervaring hoe lastig het kan zijn om de perfecte plek voor je paard te vinden, vooral als je zelf niet uit de omgeving komt. Wij helpen onze studenten daarom graag bij het vinden van een stal. We hebben een lijst met pensionstallen beschikbaar en we kunnen je ook in contact brengen met een van onze huidige studenten die je kan helpen in je zoektocht. Stuur ons dus gerust een berichtje als je op zoek bent naar een stal voor je paard.

Studie in het Engels

De opleiding Dier- en Veehouderij in Velp is een internationale opleiding en wordt ook wel Animal Husbandry genoemd. De lessen bij Dier- en Veehouderij in Velp worden in het Engels gegeven. Lees meer hierover in de flyer 'What about English'. Wil je je niveau testen? Er zijn online verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld op ihworld.com. Na afloop vul je je mailadres in, en krijg je per mail je niveau. Is dat 4 of hoger, dan verwachten we geen probleem.

Studie in cijfers

Benieuwd hoe de opleiding Dier- en Veehouderij scoort op studenttevredenheid – beoordeeld door studenten van HVHL en op landelijk niveau – wat je kansen zijn op de arbeidsmarkt of hoeveel eerstejaars er instromen? Bekijk het hieronder in het ‘Studie in cijfer’ overzicht.