Loopbaankansen

Jouw toekomstige sector

Je carrièremogelijkheden zijn veelzijdig en gevarieerd. Je kunt aan de slag als adviseur, projectmanager, accountmanager, evenementorganisator, marketeer, specialist paardenwelzijn of fokkerijdeskundige. Afgestudeerden komen terecht bij zowel nationale als internationale werkgevers. Bijvoorbeeld bij een voerproducent, branche-organisaties, stallen en fokkerijen. Maar denk ook aan verzekeraars, transport en evenementenbureaus.

Enkele voorbeelden waar afgestudeerden van Equine, Sports and Business zijn gaan werken:

  • Paardenverzekeraars: Xcellent Horse Insurances
  • Voerproducenten: Pavo, Höveler
  • Ruitersportartikelen: Equiva, Stübben, Bieman de Haas (BR & Anky)
  • Transport/ Logistiek: Copex
  • Media: Eisma Horses Media, Clip my Horse
  • Fokkerij-organisaties: KWPN, NRPS, Hannoveraner verband, Swedish Warmblood, Oldenburger verband
  • Evenementenbureaus: Reed Exhibitions (Equitana) , Academy Bartels (Horse Event) Cross Media Ventures (Indoor Brabant), Kasselmann (Horses & Dreams)
  • Branche-organisaties: FNRS, KNHS, ZLTO

Wil je na het behalen van je bachelor graag doorstuderen? Dan is doorstromen naar een masterprogramma bij een universiteit (richting Dier of Bedrijfskunde) uiteraard ook een mogelijkheid.

Grote vraag naar afgestudeerde professionals

De paardensector wereldwijd bestaat uit veel privé-eigenaren en ruiters die op hun eigen manier genieten van hun paarden. Daarnaast zijn er ook veel professionele bedrijven die paarden bezitten of  zorgen voor paarden van anderen; denk hierbij aan maneges, fokkers, sport- en trainingsstallen, handels- en pensionstallen.

In je studie word je niet perse opgeleid om direct op een stal te werken, maar juist in de periferie. Daar zitten de bedrijven die toeleverend zijn aan stallen, maneges en de privé-paardenbezitters. Voorbeelden hiervan zijn voerleveranciers, producenten van ruitersportartikelen, verzekeraars en sportbonden. Afgestudeerden werken hierdoor bij heel verschillende soorten bedrijven, en dat ook nog eens in heel diverse functies.