Loopbaankansen

Door de combinatie ‘paard’ en ‘bedrijf’ heb jij tijdens je studie Equine, Sports and Business heel brede kennis en skills opgedaan. Dat maakt je niet alleen gewild in de hippische wereld, maar ook in andere sectoren. Op de Nederlandse en buitenlandse markt. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in voeding, genetica, welzijn, onderzoek, marketing of eventmanagement. Bij werkgevers als voerproducenten, brancheorganisaties en stallen. Maar ook verzekeraars, transporteurs en evenementenbureaus.

Wat kun je worden?

Ook de beroepen waarin je terecht kunt komen, zijn enorm divers. Denk aan functies als: voedingsadviseur, fokkerijdeskundige, marketeer, eventorganisator, projectmanager, zelfstandig ondernemer of docent. We zoomen in op vier jobs:

Verkoopadviseur paardenvoer

Ben je verkoopadviseur bij een paardenvoerbedrijf, dan heb je veel contact met klanten. Zoals stallen van sportruiters, maneges en voerverkoopwinkels. Je bezoekt hen op locatie of treft hen online. Voor iedere klant ga je op zoek naar het beste voer voor hun paarden of voor hun bedrijf. Daarbij let je op voedingswaarden, gezondheid, houdbaarheid en financiën. 

Medewerker paardensportbond KNHS

Bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) kun je je specialiseren in een discipline, zoals ‘Recreatiesport’. In die rol ben je een kei in plannen en organiseren. En je houdt je ogen en oren voortdurend open voor kansen, innovaties en tools. Denk aan: een app voor buitenroutes, of toffe evenementen. Zo maak je het voor recreatieve paardensporters nog aantrekkelijker om hun hobby te beoefenen. 

Online marketeer

Hoe bereik je de juiste mensen met je online marketing? Hoe zorg je ervoor dat de producten en diensten van een bedrijf zo bekend mogelijk zijn? Hoe laat je social media, e-mailmarketing en Google maximaal voor je werken? Als online marketeer bijt je je hierin vast. Voor een paardenbedrijf, of voor een heel andere werkgever. 

Eventmedewerker

Als eventmedewerker help jij om een evenement superstrak te organiseren. Je regelt de locatie, de aankleding, de catering, het programma en de deelnemers. Dat kun je voor bijvoorbeeld een hotel doen. Of je zet je schouders onder een groot paardenevent. Uitdaging daarbij: hoe ontvang je zo veel paarden op een terrein? 

Kom naar de open dag! Aanmelden

Doorstuderen?

Heb je je bachelor binnen? Dan kun je natuurlijk direct een werkend bestaan opstarten. Of je kiest ervoor om door te stromen naar een master op het hbo of bij de universiteit. In de richting ‘dier’ of ‘bedrijfskunde’ heb je legio opties. Zoals:

Meld je aan via Studielink Klik hier!