Studenten vertellen

Verhalen van studenten Diermanagement

Studenten en afgestudeerden vertellen over hun ervaringen met de opleiding Diermanagement:

‘Ik ontdekte dat juist de commerciële kant van de dierensector mij heel erg trok’

Lars (afgestudeerd) kwam voor Wildlife Management binnen bij de opleiding Diermanagement, maar ontdekte tijdens zijn studie de commerciële kant van de dierensector. Lees het verhaal van Lars.

'Gaandeweg de opleiding ontdekte ik dat ik andere vakgebieden ook interessant vond'

Imra (afgestudeerde) zag zichzelf altijd op een zorgboerderij werken. Maar door de verschillende modules en specialisatiemogelijkheden die de opleiding haar bood, verschoven op den duur haar interesses. Lees/bekijk hier Imra's verhaal.

'Wij onderzochten hoe de vestiging van de bever in Friesland in goede banen geleid kan worden'

Dat je tijdens je studie aan de slag gaat met de belangrijke, zinnige vraagstukken van deze wereld, bewijst o.a. het afstudeeronderzoek van Rosa en Merel. Zij deden dit onderzoek in opdracht van It Fryske Gea. Benieuwd naar hun bevindingen? Lees hier Rosa en Merel's verhaal.

'Een stage in het buitenland is veel meer dan alleen een stage.'

Annebelle (studente Diermanagement) ging voor haar stage vijf maanden naar  non-profit organisatie Ocean Connect in Australië. Het doel van deze organisatie is het verbinden van de maatschappij met de kust. Lees hier Annebelle haar verhaal.

“Omdat ik graag zelf in de toekomst een zorgboerderij zou willen beginnen heb ik gekozen om een stage te zoeken in het werkveld Dieren in de zorg."

Marousha heeft stage gelopen op zorgboerderij de Adalia Hoeve in de mooie omgeving bij Giethoorn. Zij bieden onder andere dagbesteding en logeeropvang voor kinderen maar ook hebben zij een hengstenhouderij.
Lees hier Marousha haar verhaal.

"Dat mensen dieren houden puur voor gezelschap wekt de meeste interesse bij mij.”

Danielle heeft vijf maanden stage gelopen bij Dierenbescherming Noord-Overijssel in Zwolle. Hier heeft ze onderzocht en geïnventariseerd met welke gemeenten, opvangcentra en dierenartsenpraktijken welke contracten zijn overeengekomen met de Dierenbescherming omtrent prijsafspraken. Lees hier Danielle haar verhaal.

"Ik vond de praktijk een echte toevoeging op alle opgedane kennis tijdens de studie"

Mariska heeft vijf maanden stagegelopen bij de Centrale Dienst Proefdieren (CDP) in Groningen. Tijdens haar stage was zij vooral bezig voor de onderzoeksgroep pathologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), waar zij een opdracht voor heeft uitgevoerd.
Lees hier Mariska haar verhaal.

"Het leek mij interessant om kennis te maken met een totaal andere cultuur en de verschillen tussen landen te ervaren met betrekking tot de paardensector"

Kelsey heeft haar stage gelopen bij African Dream Horse Safari in Hoedspruit, Zuid-Afrika. African Dream Horse Safari is een manege en pensionstal met in totaal 26 paarden. Ze geven hier lessen aan zowel kinderen uit de buurt als aan pensionklanten.
Lees hier Kelsey haar verhaal.

"Ook het op jezelf zijn en je eigen beslissingen moeten kunnen nemen iets wat ik tijdens mijn stage geleerd heb"

David heeft vijf maanden stage gelopen bij Zoological Society Ramat Gan Tel Aviv. Dit is een groot safaripark aan de rand van Tel Aviv die de grootste dierencollectie van het Midden-Oosten bezit. Lees hier David zijn verhaal.