Studenten vertellen

Verhalen van studenten Dier- en Veehouderij

Studenten en afgestudeerden vertellen over hun ervaringen met de opleiding Dier- en Veehouderij:

"Ik vond mbo paardenstudies te makkelijk, dus koos ik een andere mbo opleiding om op het hbo mogelijk iets paard gerelateerd te doen"

Romy Ticheloven volgde eerst een totaal andere opleiding, maar omdat ze actief is in de spring sport begon het bij haar toch te kriebelen en maakte ze de overstap.
Lees hier haar verhaal.

"Ik vind het super leuk dat het paard altijd het grote onderwerp is in de lessen op school"

Nele Schimmelpfenning komt uit Duitsland en is hier komen studeren en vindt het fijn dat ze hier veel praktische activiteiten kan ondernemen.
Lees hier haar verhaal.

"Ik ben verder gekomen, dan ik ooit had gedacht"

Laura van Zonneveld begon op het mbo, studeerde door bij Van Hall Larenstein en deed daarna een master. Momenteel werkt ze als coördinator bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen.  
Lees hier haar verhaal.

"Gewoon doen wat je leuk vindt"

Vivian Proföhr studeerde Equine, Sports and Business, een specialisatie van de opleiding Dier- en Veehouderij. Zij vertelt over haar passie voor online marketing en hoe haar studie bij Van Hall Larenstein haar daarop heeft voorbereid.
Lees hier haar verhaal.

"Dat ik koeien zo leuk zou vinden wist ik niet"

Marleen Middeldorp studeerde Applied Animal Science, een specialisatie van de opleiding Dier- en Veehouderij, op onze toenmalige locatie in Wageningen. Tijdens haar studie stelde zij zichzelf wel duizend keer de vraag: 'wil ik dierenarts worden?'
Lees hier haar verhaal

"Bij Van Hall Larenstein kreeg ik de kans om naar Zuid-Afrika te gaan"

Lieke van Klink studeerde Equine, Leisure and Sports (de voorloper van Equine Sports and Business), een specialisatie van de opleiding Dier- en Veehouderij in Velp. Tijdens haar studie kreeg zij de kans om naar Zuid-Afrika te gaan.
Lees hier haar verhaal

"Zorg voor een goed netwerk en ga je dromen achterna!"

Annika Pohle heeft Equine, Leisure and Sports (de voorloper van Equine Sports and Business) gestudeerd, een specialisatie van de opleiding Dier- en Veehouderij in Velp. Haar studie aan Van Hall Larenstein bereidde haar voor op het waarmaken van haar pensionstal-droom.
Lees hier haar verhaal

"Wat ik leerde tijdens mijn studie, komt nu van pas in mijn werk"

Caroline Dach studeerde Equine, Sports and Business bij Van Hall Larenstein. Zij is nu Event Manager bij Reed Exhibitions Deutschland GmbH, waar ze deel uitmaakt van het team dat het grootste paardenevenement in Europa organiseert: de Equitana.
Lees hier haar verhaal.

"Ik besloot om in Nederland te gaan studeren"

Monica Tartau verliet vijf jaar geleden haar geboorteland Roemenië. "Ik was negentien en had veel zin in het avontuur dat ging komen, maar wist toen nog niet hoe het was om zelfstandig te zijn. Mijn grote droom was om diervoedingsdeskundige te worden."
Lees hier haar verhaal.

"Afgestudeerd en meteen aan het werk"

Berdiene Pille-Prins startte haar studententijd met de studie Dierwetenschappen aan Wageningen University, maar stapte over naar Dier- en Veehouderij bij Van Hall Larenstein.
Lees hier haar verhaal.