Specialisaties

Equine, Sports and Business

Engelstalig
In Europa zijn miljoenen mensen actief in de paardensector. Denk aan de fokkerij, sport, vrije tijd of zakelijke activiteiten op alle verschillende niveaus. De paardenindustrie groeit wereldwijd snel en daarom blijft deze sector zich verder ontwikkelen. Equine, Sports and Business is de balans tussen paardenwetenschap en kennis van de zakelijke aspecten.

Tijdens deze studie krijg je te maken met onderwerpen als voeding, fokkerij en inspanningsfysiologie en duik je in vakken als financiën, management en marketing. Naast deze kennis leer je ook vaardigheden zoals netwerken, adviseren, plannen en organiseren. 
Lees meer.

Applied Animal Science

Engelstalig
Ben je écht geïnteresseerd in dieren? Wil jij alles van dieren afweten? Door jouw brede en diepgaande kennis over dieren én hun leefomgeving kun je veehouders adviseren over de gezondheid en het welzijn van hun dieren. Je kunt je ook specialiseren in één bepaalde diersoort. Minstens zo belangrijk is het kunnen communiceren van jouw kennis. Hoe vertaal je kennis in beleid dat wérkt? Verder werk je tijdens je studie al mee aan wetenschappelijk onderzoek. Kortom, je wordt klaargestoomd tot een deskundige gesprekspartner voor dierenartsen en veeteeltadviseurs. Waar ook ter wereld!
Lees meer.

Melkveehouderij

Kun je je geen leven zonder koeien voorstellen en wil je niets liever dan verder in de melkveehouderij? Dan is de opleiding Dier- en Veehouderij precies wat je zoekt! Het moderne melkveebedrijf wordt steeds groter. Er moet tegen een scherpe kostprijs worden geproduceerd binnen een strakke regelgeving. Dit vergt een groot innovatief vermogen van de sector. En hierin ligt een interessante uitdaging voor jou!

Wil jij je verder specialiseren in Melkveehouderij? Dat kan bij de opleiding Dier- en Veehouderij in Leeuwarden.