Applied Animal Science

Applied Animal Science - Velp

De Nederlandse veehouderij staat wereldwijd aan de top. Nederlandse boeren produceren meer en de kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten is hoger dan elders in de wereld. Zuivel, vlees en eieren zijn belangrijke exportproducten. Maar Nederland ‘exporteert’ ook kennis. Nederlandse veehouders en experts werken over de hele wereld. Nederland loopt voorop met innovaties en ontwikkelingen in de markt. Wij leiden je op zodat jij een aandeel krijgt in dit succesverhaal. De specialisatie Applied Animal Science maakt deel uit van de opleiding Dier- en Veehouderij. De Engelse benaming van de opleiding is Animal Husbandry.

Met deze specialisatie kun je...

Door jouw brede en diepgaande kennis over dieren én hun leefomgeving kun je veehouders adviseren over de gezondheid en het welzijn van hun dieren. Je kunt je ook specialiseren in één bepaalde diersoort. Minstens zo belangrijk is het kunnen communiceren van jouw kennis, want hoe vertaal je kennis in beleid dat wérkt? Ook werk je tijdens je studie al mee aan wetenschappelijk onderzoek. Kortom, je wordt klaargestoomd tot een deskundige gesprekspartner voor dierenartsen en veeteeltadviseurs. Waar ook ter wereld!

Baankansen

Gedurende je studie bouw je een netwerk op binnen de veehouderijsector. Tijdens je studie werk je in projecten waarbij je veel professionals ontmoet die, net als jij, een passie voor het vak hebben. Er worden veel beurzen georganiseerd die je kunt bezoeken en je loopt stage in het bedrijfsleven. Omdat deze contacten je kunnen helpen om de baan van je dromen te vinden, krijg je tijdens je studie genoeg kans om aan jouw eigen netwerk te bouwen.

Enkele voorbeelden van bedrijven waar afgestudeerden van Applied Animal Science zijn gaan werken:

 • Veevoederfabrikanten: Agrifirm Feed, De Heus, ABZ Diervoeders, Cargill
 • Diergezondheid: Gezondheidsdienst voor Dieren, MSD animal health
 • Fokkerij: CRV
 • Onderwijs: docent mbo en hbo, trainer praktijkcentrum
 • Onderzoek: Varkens Innovatie Centrum (VIC) Sterksel
 • Dierspecialist: MS Schippers
 • Beleid: Nederlandse Vakbond voor Varkenshouders
 • Financieel: ABAB Accountants, Rabobank

Doorstromen naar een Master programma bij een universiteit (richting Dier of Bedrijfskunde) is uiteraard ook een mogelijkheid.

Je carrièremogelijkheden zijn veelzijdig en gevarieerd. Afgestudeerden komen terecht bij zowel nationale als internationale werkgevers.

Mogelijke beroepen:

 • Adviseur
 • Project manager
 • Accountmanager
 • Onderzoeker
 • Dierspecialist

Internationale opleiding

De opleiding Dier- en Veehouderij in Velp is een internationale opleiding en wordt ook wel Animal Husbandry genoemd. De lessen worden in het Engels gegeven. Je zit in een klas met studenten van verschillende nationaliteiten vanuit de hele wereld. Hierdoor ben je optimaal voorbereid op de steeds meer internationale sector. Lees meer over lessen in het Engels in de flyer 'What about English'. Wil je je niveau testen? Er zijn online verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld op ihworld.com. Na afloop vul je je mailadres in, en krijg je per mail je niveau. Is dat 4 of hoger, dan verwachten we geen probleem.

Volop samenwerken

De veehouderij ontwikkelt zich volop, een ideale omgeving voor ondernemende jonge professionals! Je kunt na je studie aan je carrière beginnen, maar ook tijdens de studie komen er al kansen langs. Van Hall Larenstein werkt namelijk volop samen met je toekomstige werkveld. Een voorbeeld hiervan is de stage en afstudeeropdracht: veel studenten vinden hier al de baan van hun dromen. Ze hoeven alleen nog maar 'even' af te studeren. Of wat denk je van de samenwerking met bedrijven waarbij opdrachten uit het bedrijfsleven uitgewerkt worden in de lessen. Op die manier leer je al tijdens je studie wat er werkelijk toe doet in het bedrijfsleven - en daar profiteren zowel jij als je toekomstige werkgever van!

Ontwikkelen nieuwe kennis

Binnen onze hogeschool verzorgen we niet alleen onderwijs, maar ontwikkelen we ook nieuwe kennis voor onderwijs en samenleving. Hiervoor doen lectoren, docentonderzoekers en studenten praktijkgericht onderzoek voor bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. Ook jij krijgt dus de kans om tijdens je studie hierin te participeren, en zo niet alleen je kennis te vergroten, maar ook je netwerk.

Applied Animal Science is een onderdeel van de opleiding Dier- en Veehouderij. Wanneer je wilt aanmelden voor Applied Animal Science schrijf je je in Studielink in voor de opleiding Dier- en Veehouderij.

Opleidingsprogramma

Opleidingsprogramma Applied Animal Science Bekijk(png - 210kB)