Praktische informatie

Als je aan een nieuwe studie begint, komt er van alles op je af. Je gaat studeren en misschien ook op kamers in Leeuwarden. Hoe zit het met het collegegeld en financiering, aanmelden en inschrijven, de graad van je diploma en begeleiding tijdens je studie? We zetten wat dingen voor je op een rijtje.

Collegegeld en financiering

Europese (EER) studenten, die nog niet eerder een Nederlands (bachelor)diploma in het Hoger Onderwijs hebben behaald, betalen het wettelijke collegegeld. Bij DUO kun je studiefinanciering aanvragen.

Sommige Friese studenten kunnen in aanmerking komen voor financiële ondersteuning door een aantal Friese studiefondsen.

Aanmelden en inschrijven

Voordat je je inschrijft voor een opleiding bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) moet je je eerst aanmelden via Studielink. Ook is iedere student met een Nederlands diploma, die zich voor of na 1 mei aanmeldt voor een (voltijd) bacheloropleiding of een associate degree-studie bij HVHL, verplicht om een studiekeuzecheck te doen. Lees meer over de studiekeuzecheck en over inschrijven.

Aangemeld voor de opleiding?

Je hebt je aangemeld als student op HVHL en we kijken er naar uit om je te ontmoeten! Je ontvangt voor de zomervakantie een mail van ons met daarin alles wat je moet weten ter voorbereiding op je studie, zoals informatie over boekenlijsten, lesroosters en andere praktische zaken.

De graad van je diploma

Als je de opleiding Biotechnologie succesvol hebt afgerond, heb je een Bachelor of Science (BSc). De diploma's van HVHL staan voor verschillende graden. Voor de meeste 4-jarige hbo-opleidingen is dat Bachelor of Science (BSc), voor andere is dat Bachelor of Business Administration (BBA) of Bachelor (Ba). Lees meer.

Begeleiding

Als student word je goed begeleid: je krijgt bijvoorbeeld een studieloopbaanbegeleider waarmee je je voortgang kunt bespreken. Verreweg de meeste studenten hebben een gezellige en leerzame studententijd, maar er kunnen natuurlijk altijd bijzondere situaties ontstaan. Heb je een ziekte of handicap, zijn er problemen met dyslexie of bijzondere omstandigheden? Neem dan tijdig contact op met een decaan

Studie in cijfers

Benieuwd hoe de opleiding Biotechnologie scoort op studenttevredenheid – beoordeeld door studenten van HVHL en op landelijk niveau – wat je kansen zijn op de arbeidsmarkt of hoeveel eerstejaars er instromen? Bekijk het hieronder in het ‘Studie in cijfers’ overzicht.