Opleiding: Bachelor
Locatie: Velp (bij Arnhem)
Opleidingsduur: 4 jaar
Taal: Nederlands
Soort: Deeltijd

Bos- en Natuurbeheer (bachelor deeltijd)

Natuur onderzoeken en beheren

Natuur en landschap staan in een dichtbevolkt land als Nederland flink onder druk. Klimaatverandering en biodiversiteitsverlies zijn grote thema’s waarvoor oplossingen steeds harder nodig zijn. Deze tijd vraagt om een transitie in het beheer van bos en natuur met het oog op de toekomstige generaties.   Dat biedt kansen voor jou. Want bij Bos- en Natuurbeheer leer je hoe je natuur en landschap kunt onderzoeken. En hoe je die nieuwe kennis kunt inzetten bij inrichting en beheer, zowel van landelijk als stedelijk gebied.

Meeloopdag

Wil je ervaren hoe het is om in deeltijd te studeren aan Hogeschool Van Hall Larenstein? Dan kun je een dag meelopen met deeltijdstudenten Bos- en Natuurbeheer. Neem daarvoor contact op met Fleur van Yperen, [email protected] en maak een afspraak.

Creatieve en integrale oplossingen

Om inrichtings- en beheerplannen te kunnen opstellen, is goed onderzoek vooraf een vereiste. Je leert hoe je flora en fauna kunt inventariseren en hoe je deze gegevens kunt interpreteren. Dat is belangrijk om de ontwikkelingen in de natuur te kunnen monitoren.  Daarnaast leer je hoe het landschap in elkaar zit en welke processen, niet alleen natuurlijke maar ook maatschappelijke, daarin plaatsvinden. Zo ben  je klaar voor complexe opdrachten in het werkveld die vragen om creatieve en integrale oplossingen.

Schrijf je in via Studielink Klik hier!
Brochure aanvragen? Klik hier!

De opleiding Bos- en Natuurbeheer kun je ook in voltijd volgen.