Studieprogramma

Studieprogramma Omgevingskunde

Deze associate degree is een combinatie van werken en studeren. Je hebt één keer per twee weken op donderdagavond en vrijdag les. Tijdens het eerste deel van je studie werk je op basis van de omgevingswet aan de thema’s die de breedte van het milieuwerkveld weergeven. De thema’s zijn duurzame energie, stedelijke omgeving en natuur- en landschapsontwikkeling. Daarnaast werk je aan jouw competenties op het gebied van projectmanagement. In het tweede jaar specialiseer je je verder.

Deeltijd associate degree: studeren en werken tegelijk

De deeltijd associate degree is in eerste instantie gericht op studenten die al in het werkveld  van de associate degree werkzaam zijn. Bij de associate degree is 'relevant werk' namelijk een onderdeel van de studie. We vragen aan onze associate degree studenten om tijdens de studie minimaal 28 EC (omgezet in tijd is dat in totaal 98 dagen of 784 uur) te werken in het werkveld van de betreffende associate degree.

Als je (nog) niet in dit werkveld bezig bent, dan kun je wel al starten met de opleiding en helpen we je bij het zoeken naar een relevante baan tijdens de studieloopbaanbegeleiding. Ook kun je gebruik maken van ons netwerk en van uitzendorganisaties zoals Eco-Job of Selectwerk. Werk je in een ander vakgebied, dan vragen we je om gedurende de studie te switchen, zodat je aan de hoeveelheid milieurelevant werk kunt voldoen. Als het eerst niet lukt om aan een baan in het werkveld van de associate degree te komen, kun je ook punten halen voor relevant werk door middel van stages. Dat kan overigens betekenen dat je iets langer over je studie gaat doen.