Studieprogramma

Studieprogramma Duurzame watertechnologie (ad deeltijd)

De deeltijd associate degree (ad) opleiding is een combinatie van werken en studeren, waarbij je circa een keer per twee weken op een avond en aansluitende dag lessen en practica krijgt. Omdat de ad onlosmakelijk verweven is met de bachelor opleiding milieukunde werk je tijdens het eerste deel van de studie aan milieuthema's die de breedte van het milieuwerkveld, weergeven. De inhoudelijke thema's zijn duurzame energie, water en bodemkwaliteit, milieutechnologie, de stedelijke omgeving, natuur- en landschapsontwikkeling. Tegelijkertijd werk je aan jouw competenties op het gebied van advieswerk, onderzoeksvaardigheden en projectmanagement. Theorie en praktijk komen in de modulen integraal aan bod. 

In het tweede jaar ga je je verdiepen. Je krijgt gespecialiseerde modulen. Voor de associate degree Duurzame Watertechnologie zijn dat onder meer: milieutechnologie, omgaan met milieurisico's en de module Advanced Watertechnology.

Milieurelevant werk

De deeltijd associate degree is in eerste instantie gericht op studenten die al in het werkveld van de associate degree werkzaam zijn. Bij de associate degree is 'milieurelevant werk' namelijk een onderdeel van de studie. We vragen aan onze studenten om tijdens de studie minimaal 28 EC (omgezet in tijd is dat in totaal 98 dagen of 784 uur) te werken in het werkveld van de betreffende associate degree. Als je (nog) niet in dit werkveld bezig bent, dan kun je wel al starten met de opleiding en helpen we je bij het zoeken naar een milieu-relevante baan tijdens de studieloopbaanbegeleiding. Ook kun je gebruik maken van ons netwerk en van uitzendorganisaties zoals Eco-Job of Selectwerk.

Werk je in een ander vakgebied, dan vragen we je om gedurende de studie te switchen, zodat je aan de hoeveelheid milieurelevant werk kunt voldoen. Als het eerst niet lukt om aan een baan in het werkveld van de associate degree te komen, kun je ook punten halen voor relevant werk door middel van stages. Dat kan overigens betekenen dat je iets langer over je studie gaat doen.

Studieprogramma Deeltijd/associate degree Download(pdf - 348kB)
Leswekenrooster 2016-2017 Download(xlsx - 30kB)