Waarom werken bij Van Hall Larenstein?

Werken bij de duurzaamste hogeschool van Nederland

Van Hall Larenstein is de duurzaamste hogeschool van Nederland en daar zijn we trots op! Duurzaamheid maken we graag concreet. We leiden innovatieve en praktische professionals op die een zinnige bijdrage leveren aan een betere wereld. Zowel in eigen land als over de grenzen heen. Ook figuurlijk kijken we over grenzen en denken we graag buiten de kaders.

5 redenen om op Van Hall Larenstein te komen werken

Op elke hogeschool werk je met jonge mensen, in een dynamische omgeving en kun je jezelf volop ontwikkelen. Uniek aan Van Hall Larenstein?

  • meest duurzame hogeschool van Nederland – alle opleidingen, onderzoeken en onze bedrijfsvoering ademen ‘duurzaamheid’
  • opleidingen en onderzoeksthema’s die veelal uniek zijn in Nederland, op bijzondere vakgebieden die er echt toe doen. Nu en in de toekomst
  • een regionale, nationale én sterk internationale focus; zowel qua studenten (afkomstig uit meer dan 40 landen) als type projecten en onderzoeken
  • een persoonlijke benadering: geen student is een nummer, daarvoor zijn we kleinschalig genoeg. Ook medewerkers waarderen de persoonlijke sfeer
  • veel ruimte om jezelf te ontwikkelen binnen een resultaatverantwoordelijk team
Open dag

Duurzame focus op de échte wereld

Klimaatverandering, globalisering, een groeiende wereldbevolking en steeds verdergaande digitalisering. Deze ontwikkelingen hebben wereldwijd impact. Overal ter wereld is er behoefte aan kennis en goed opgeleide mensen, die oplossingen weten te ontwikkelen voor vraagstukken op het gebied van behoud en duurzaam gebruik van land en water, biodiversiteit, voedselzekerheid en de overgang naar een biobased economy. Deze mensen leidt Van Hall Larenstein op. Professionals die bruggen slaan tussen creatieve innovaties en praktische problemen in de echte wereld.

Wij zijn Grenzeloos Groen

Onze manier van denken, werken en opleiden zou je kunnen samenvatten als Grenzeloos Groen. Grenzeloos, omdat we als ‘groene hogeschool’ een duidelijke internationale focus hebben; de thema’s waarvoor we opleiden zijn per definitie internationaal. Buitenlandse studenten weten ons goed te vinden en Nederlandse studenten draaien mee in projecten over de grens. Ook figuurlijk kijken we graag over grenzen heen. Uniek in zowel ons onderwijs als onderzoek is het ketendenken: een thema vanuit álle kanten belichten. Natuur, cultuur, agri, techniek, business.

Welkom bij een waardegedreven organisatie

Van Hall Larenstein is een persoonlijke hogeschool. Zowel individuele studenten als medewerkers geven we alle ruimte voor het ontwikkelen van hun talenten. Mensen vormen samen de organisatie. Wij geloven in een waardegedreven organisatie; onze kernwaarden bepalen ons doen en laten. En we staan voor wat we beloven. Niet voor niets hebben we ons als eerste hogeschool gecommiteerd aan de Sustainable Development Goals – wereldwijde doelen voor duurzame ontwikkeling.

Ligt jouw hart bij duurzaamheid en de toekomst van onze aarde, vertaald naar praktische en nuchtere oplossingen? Kijk je op een frisgroene manier naar de vraagstukken die voor ons liggen? Houd je van samenwerken én ben je in staat om een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid te dragen? Dan heten we je van harte welkom bij de duurzaamste hogeschool van Nederland!

Van Hall Larenstein in het kort

Locaties

Leeuwarden, Velp

Aantal studenten

4.300

Aantal medewerkers

575

Opleidingsrichtingen

Business, Dieren, Gebiedsontwikkeling, Groene leefomgeving, Landbouw, Life sciences and technology, Paard, Voeding, Water.

Trefwoorden: