Studentenleven

Studeren en leven in Leeuwarden

Op onze locatie in Leeuwarden worden verschillende opleidingen aangeboden. Je hebt daarbij de keuze uit diverse specialisaties. Stuk voor stuk uitdagend, verrassend en interessant. Onze hogeschool biedt goede studiefaciliteiten, waaronder een uitgebreide mediatheek.
Maar studeren in Leeuwarden biedt veel meer. In Leeuwarden kun je naast je studie heerlijk ontspannen in de talloze kroegen, trendy cafés, discotheken en op de bruisende donderdagavond 'de stapavond van studenten' kun je tot in de vroege uurtjes uit je dak gaan. Kortom, wees welkom in Leeuwarden.
Van de bijna 4300 studenten op Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) studeert meer dan de helft in Leeuwarden. Er zijn 162 buitenlandse studenten. In totaal zijn er 62 verschillende nationaliteiten op HVHL. De verhouding tussen mannen en vrouwen in Leeuwarden is ongeveer 50/50. 

Studentenvereniging en de werkgroepen

Je studietijd op een plezierige wijze volmaken? Dat kan. Leeuwarden kent een zeer rijk studentenleven. In de stad Leeuwarden zijn vijf algemene studentenverenigingen. Daarnaast heeft HVHL ook een eigen  actieve studentenvereniging genaamd Osiris. Verder zijn er per opleiding nog werkgroepen.
Zij organiseren namens de opleidingen allerlei activiteiten. Een aantal verenigingen en werkgroepen heeft een eigen website waar je alles leest over hun aantrekkelijke activiteiten, excursies, lezingen en studieactiviteiten. De studentenvereniging en de werkgroepen staan garant voor heel veel gezelligheid, plezier en diepgang van je studie.
In overzicht van verenigingen en groepen met een link naar hun site:

  • Animoso, de werkgroep voor de opleidingen binnen de unit Diermanagement
  • Hallieu, de werkgroep voor de opleidingen Milieukunde, Milieumanagement, Management van de Leefomgeving en Kust- en Zeemanagement
  • Reholitas, de werkgroep voor de opleidingen van de unit Voedingsmiddelentechnologie en Voeding en management
  • Vereniging Dispuut Sanctus Cresco, de werkgroep voor de opleidingen binnen de unit  Bedrijfskunde en Agribusiness
  • Ingspé, de werkgroep voor de opleidingen Tuin- en Akkerbouw
  • Sv Lucentis, is dé studievereniging van de opleidingsunit Life Sciences and Technology.

Studeren in Velp, stappen in Arnhem

We bieden goede studiefaciliteiten: de school ligt op Landgoed Larenstein, de praktijkruimte voor studenten. Daarnaast beschikken we over een uitgebreide mediatheek. Naast je studie wil je vast ook lekker wonen, sporten, uitgaan en andere studenten ontmoeten. In Arnhem, dat tegen Velp aanligt, kun je je uitleven op de Korenmarkt, het uitgaanscentrum van de stad. Hier vind je ook de sociëteiten van de studentenverenigingen. Met verschillende hogescholen is Arnhem een bruisende stad met veel leuke initiatieven. Chillen in het Sonsbeekpark? Dansen op het dak tijdens Roof Garden? In Arnhem verveel je je nooit. Ben je sportief aangelegd? Voor jou is er dan Studentensport Arnhem, waar je talrijke sporten kunt beoefenen. Kortom, studeren in een plezierige omgeving. Dat kan in Velp en omstreken.

Studentenverenigingen Velp
Natuurlijk kun je helemaal op jezelf je nieuwe leven als student inrichten. Maar je kunt er ook voor kiezen om lid te worden van een studentenvereniging en zo je studietijd optimaal te beleven. Beide mogelijkheden zijn even prima, maar het is wél fijn om te kunnen kiezen. En dat kan.
In Velp zijn maar liefst vijf studentenverenigingen actief. Kortom, wat je ook kiest, niets staat je bruisende studententijd in de weg.  Wil je meer weten? Surf maar eens naar de websites van de studentenverenigingen in Velp: Arboricultura, Quercus, Webuco, Alpha en Betula Pubescens. Daarnaast is er de studievereniging LaarX.