Internationaal

Andere culturen ervaren

Van Hall Larenstein is van oudsher een internationale hogeschool. Dat willen we ook blijven. We leiden onze studenten op voor een internationaal beroepenveld en stimuleren hen stages of delen van de studie in het buitenland te volgen. Hieronder vind je een overzicht van de Engelstalige studies die je bij onze hogeschool kunt volgen.
Er zijn ook veel buitenlandse studenten die bij ons in Leeuwarden of Velp studeren. Wees niet verbaasd als er opeens Spaans, Italiaans of Chinees op de gangen wordt gesproken. Dat de hele wereld bij ons over de vloer komt, heeft natuurlijk veel voordelen, er wordt gestudeerd in een internationale setting. Dat is goed voor de sociale en culturele ontwikkeling van studenten en door die buitenlandse contacten is het ook makkelijker een stage, project of een afstudeeropdracht in het buitenland te doen.

Ook onze contractactiviteiten zijn internationaal. We richten ons enerzijds op projecten in Europa en anderzijds op de derde wereld. Van Hall Larenstein heeft de afgelopen jaren grote projecten uitgevoerd in landen in de derde wereld. Van Hall Larenstein wil in deze markt actief blijven en dit dit vaak samen met kennis- en business-partners.


 

Engelstalige studies

Op de locatie Velp hebben we een viertal bacheloropleidingen die volledig in het Engels worden gegeven:

In Leeuwarden kun je bij de opleiding International Business (IB) terecht voor een 4-jarige opleiding in het Engels. 

Naast dat je les hebt in het Engels volg je je lessen vaak ook met medestudenten van over de hele wereld, en je stages kun je in het buitenland invullen. Thailand, China, Ghana, Macedonië: over de hele wereld kom je studenten van Van Hall Larenstein tegen. Je wordt voorbereid op een internationale carrière!