Studeren aan de Duurzaamste Hogeschool

Of je nu een technische studie kiest, into business bent of meer geïnteresseerd in leefomstandigheden van mensen. Of je van zee of rivier je werk maakt of juist van land en alles wat daar op groeit en leeft. Of je nu graag het lab in duikt of liever onderzoekt hoe de bodem in elkaar steekt. Bij Van Hall Larenstein verbindt één factor alle opleidingen en onderzoek: duurzaamheid.

De innovatieve weg naar de toekomst

Wat betekent studeren aan of samenwerken met de Duurzaamste hogeschool van Nederland nu écht? Hoe maken wij verschil in jouw toekomst en die van de wereld en hoe maak jij op jouw beurt impact? Duurzaamheid is telkens het uitgangspunt voor alles wat we bedenken en ondernemen. Het is onze sprankelende way of life. Zowel onderwijs, onderzoek, bedrijfsvoering, als samenwerkingen en projecten zijn ervan doordrongen. Wij geloven dat duurzaam denken en handelen dé innovatieve weg naar een toekomstbestendige wereld is.

Word change agent

Van Hall Larenstein leidt jou op tot beginnend change agent. Met je diploma op zak stap jij straks het (inter)nationale werkveld of onderzoeksdomein in als ambassadeur op het gebied van innovatief ondernemen en ontwikkelen. Als professional kun jij iedereen uitleggen waarom duurzame ontwikkeling zo belangrijk is en er op je eigen wijze aan bijdragen.

Samen

Hogeschool Van Hall Larenstein is een plek waar studenten, docenten en andere deskundigen uit het werkveld en de ketens vanuit talloze (inter)nationale achtergronden hun expertise en ideeën bundelen. Bij Van Hall Larenstein komen vooraanstaande kennis en kunde van duurzaam innoveren samen. Met wat jij leert en aan ervaring opdoet, ga jij met een voorsprong jouw werktoekomst in. Om vanuit de meest actuele duurzame uitgangspunten jouw toegevoegde waarde te leveren. Aan zulke professionals is grote behoefte.

Wist je dat?

… Van Hall Larenstein voor het derde jaar op rij benoemd is tot duurzaamste hogeschool met het behalen van de SustainaBul.

… de opleidingen Bos- en Natuurbeheer, Kust- en Zeemanagement en Milieukunde bekroond zijn met vier sterren bij het keurmerk Duurzaam Hoger Onderwijs van AISHE (Auditing Instrument for Sustainability in Higher Education). Dit is uniek in Nederland: van de vijf opleidingen met vier AISHE sterren in Nederland, heeft onze hogeschool er drie in huis.

… Van Hall Larenstein zich primair richt op 8 van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, die oplossingen zoeken voor armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.

Green Office

The Green Office wordt gerund door een club enthousiaste studenten die zich inzet voor duurzaamheid binnen Van Hall Larenstein, in Leeuwarden en Velp. “Verduurzamen is eigenlijk niet zo moeilijk en juist erg leuk”, is hun motto. Projectgroepen maken studenten en medewerkers op verschillende manieren bewuster. Bijvoorbeeld door het vergroenen van de kantine (zoals minder plastic, meer vegan opties, reclycling), het organiseren van het populaire kledingruil-event en het toewerken naar minder afval. Alles gebeurt in samenwerking met de hogeschool. “Betrokken zijn bij The Green Office is een leuke en leerzame manier om met gelijkgestemden duurzame projecten en evenementen te organiseren”, zeggen studenten. Ook jij bent welkom om mee te doen. Je hebt geen ervaring nodig, alleen een vleugje idealisme en motivatie!

Wil je meer informatie of gewoon eens meekijken? Mail naar greenoffice.leeuwarden@hvhl.nl of greenoffice.velp@hvhl.nl. Of volg GO op Facebook (Velp of Leeuwarden of Instagram.