Studeren bij HVHL: jij bent futureproof

Of je nu een business opleiding kiest, gaat voor een opleiding met aandacht voor dieren of klimaat of interesse hebt in de leefomstandigheden van mensen. Of je van water je werk maakt of kiest voor alles wat groeit en leeft in het landschap. Of je nu graag het lab in duikt of liever onderzoek doet in het veld...

Hoe dan ook, bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) hebben alle opleidingen een gemene deler: aandacht voor de bijdrage aan een betere toekomst op het gebied van duurzaamheid. Anders gezegd: futureproof  met oog voor people, planet and profit.

De innovatieve weg naar de toekomst

Wat betekent studeren aan of samenwerken bij HVHL nu echt? Hoe maak je het verschil voor de toekomst? Hoe maak jij op jouw beurt impact? Duurzaamheid is altijd het uitgangspunt voor alles wat we samen bedenken en ondernemen. Zowel onderwijs, onderzoek, bedrijfsvoering, als samenwerkingen en projecten zijn ervan doordrongen. HVHL gelooft in duurzaam denken en handelen. Als student draag je bij aan je eigen innovatieve weg naar een toekomstbestendige wereld.

Word change agent

HVHL leidt jou op tot beginnend change agent. Met je diploma op zak stap jij straks het (inter)nationale werkveld of onderzoeksdomein in. Als ambassadeur op het gebied van innovatief ondernemen en ontwikkelen. Als professional kun jij iedereen uitleggen waarom duurzame ontwikkeling zo belangrijk is en er op je eigen wijze aan bijdragen.

Samen

HVHL is de plek waar studenten, docenten en andere deskundigen uit het werkveld vanuit talloze (inter)nationale achtergronden hun expertise en ideeën bundelen. Bij HVHL komt kennis, kunde en innoveren samen. Met wat jij leert en aan ervaring opdoet, ga jij met een voorsprong jouw werktoekomst in. Om vanuit de meest actuele duurzame uitgangspunten jouw toegevoegde waarde te leveren. Aan zulke professionals is grote behoefte. Daarom kies jij voor HVHL.

Wist je dat?

… HVHL voor het derde jaar op rij benoemd is tot duurzaamste hogeschool met het behalen van de SustainaBul.

… de opleidingen Bos- en Natuurbeheer, Kust- en Zeemanagement en Milieukunde bekroond zijn met vier sterren bij het keurmerk Duurzaam Hoger Onderwijs van AISHE (Auditing Instrument for Sustainability in Higher Education). Dit is uniek in Nederland: van de vijf opleidingen met vier AISHE sterren in Nederland, heeft onze hogeschool er drie in huis.

… HVHL zich primair richt op 8 van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties die oplossingen zoeken voor armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.

The Green Office

The Green Office wordt gerund door een club enthousiaste studenten van HVHL. “Verduurzamen is eigenlijk niet zo moeilijk en juist erg leuk”, is het motto. Projectgroepen maken studenten en medewerkers op verschillende manieren bewuster. Bijvoorbeeld door het vergroenen van de kantine (zoals vegan food en reclycling), het organiseren van het populaire kledingruil-event en het reduceren van afval. “Betrokken zijn bij The Green Office is een leuke en leerzame manier om met elkaar duurzame projecten en evenementen te organiseren”, zeggen studenten. Ook jij bent welkom om mee te doen. Het enige wat nodig is, is een vleugje idealisme en motivatie!

Wil je meer informatie of gewoon eens meekijken? Mail naar greenoffice.leeuwarden@hvhl.nl of greenoffice.velp@hvhl.nl. Of volg GO op Facebook (Velp of Leeuwarden of Instagram.