Samenwerkingsverband met universiteiten

Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) heeft een sterk netwerk van partneruniversiteiten. De mate van samenwerking verschilt per partner. Onze sterkste connecties zijn die met de universiteiten waarmee we onze onderwijsprogramma's hebben gecombineerd.

Baramati College of Agriculture and Allied Sciences (India)

Sinds 2010 werken HVHL en Baramati intensief samen in zogenaamde gekoppelde opleidingen, wat betekent dat studenten 2 jaar in Baramati in India studeren en vervolgens bij HVHL gaan studeren in hun derde en vierde jaar van de Bachelor in Agribusiness and Administration. De meeste studenten sluiten hun studie af met een HVHL-diploma en een Indiaas MPKV-diploma. We bieden ook een 3+1 opleiding, waarin studenten 1 jaar aan de HVHL studeren in een certificatenprogramma. Deze opleiding leidt tot een Indiaas MPKV-diploma.

Tegenwoordig bevatten deze opleidingen toegepaste onderzoeksprojecten en LivingLabs en kunnen zowel studenten als medewerkers werken aan projecten die belangrijk zijn voor de Indo-Nederlandse samenwerking. Met Indo-Nederlandse bedrijven, ngo's en kennisinstellingen werken we samen aan verschillende onderwerpen, zoals:

  • Het opzetten van een Indo-Nederlands Centre of Excellence in Horticulture in Baramati
  • Het geven van trainingen aan verschillende groepen samen met Nederlandse kennisinstellingen, train-de-traineropleidingen
  • Het opzetten van een CoE in Dairy in Baramati
  • Incubatorprogramma's in India en Nederland
  • Het verbeteren van de mogelijkheden voor Indiase plattelandsjongeren door het begeleiden van start-ups en zakelijke mogelijkheden.

Yunnan Agricultural University (China)

Studenten van Yunnan Agriculural University kunnen een 2+2 opleiding volgen bij HVHL. Ze studeren dan de eerste 2 jaar in China en vervolgen de studie met een derde en vierde jaar bij HVHL.