Erelectoraten

Wouter Helmer

Erelector Bos- en Natuurbeheer

Sinds 8 september 2009 is ecoloog Wouter Helmer erelector Bos en natuurbeheer bij Van Hall Larenstein. Wouter richtte in 1989 met twee anderen Stroming BV en Stichting Ark op. Stichting ARK staat voor uitgestrekte, dynamische en robuuste natuurgebieden met ruimte voor mens en natuur. Voor studenten Bos- en Natuurbeheer ligt hier een kans. 'De natuurbeheerder van de toekomst moet een visie hebben en ondernemend zijn. Daar ligt een taak voor Van Hall Larenstein,' zei Helmer in een toespraak bij zijn benoeming.
Sinds 2002 is Wouter directeur van ARK Natuurontwikkeling. In 2007 won hij de Natuurprijs van de Stichting Edgar Doncker Fonds voor zijn bijzondere verdiensten voor natuurbehoud en -ontwikkeling in Nederland.
In 2011 werd Wouter Helmer eveneens mede-directeur van de nieuwe stichting Rewilding Europe die is opgericht door ARK, Wereld Natuur Fonds, Wild Wonders of Europe en Conservation Capital.
In 2015 ontving Wouter Helmer de Groeneveldprijs voor zijn inzet voor het debat over de groene ruimte. Zijn 'Groeneveldlezing' is online te bekijken op www.ark.eu.

Stedelijk groen

Wat betekent de groei van steden voor de natuur? Hoe gaan natuurbeheerders van de toekomst te werk, en wat moeten zij daarvoor kunnen? Wat voor tips hebben afgestudeerden van Van Hall Larenstein voor toekomstige studenten? In dit filmpje uit 2010 van erelector Wouter Helmer over het stedelijke natuur en Europese wildernis worden deze vragen beantwoord.

Gerrit Braks (1933 – 2017)

Erelector Bos- en Natuurbeheer​

Op 3 september 2003 werd voormalig minister van Landbouw Gerrit Braks (1933 – 2017) benoemd tot erelector Bos- en Natuurbeheer bij Van Hall Larenstein.

Gerrit Braks studeerde in 1965 af aan de toenmalige Landbouwhogeschool in Wageningen. Van 1980 tot 1981 was hij minister Landbouw en Visserij. Na een jaar keerde hij terug op deze post en bleef daar tot 1989. Onder zijn bestuur werd Natuurbeheer toegevoegd aan het ministerie.

Gerrit Braks werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw en Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook ontving hij de erepenning van Wageningen University.