Scholing en training

Hogeschool Van Hall Larenstein biedt in samenwerking met kennisinstellingen in Gelderland een divers palet aan workshops, trainingen en cursussen aan. Dit gebeurt in Velp onder de naam Orion Startup Academy. In Leeuwarden staat de samenwerking in de steigers.

1. Start-up traject

Centraal in deze training staat jouw businessidee en welke vragen jij beantwoord wilt zien.

  • Het doel van het start-uptraject is jonge ondernemers met ambitieus maar haalbaar plan uit te dagen. Dat gebeurt met de nieuwste inzichten op het terrein van innovatie-, opschalings- en productieprocessen. We brengen er ook starters met kennisintensieve en/of innovatieve bedrijven bij elkaar om hen te laten leren van elkaars ontwikkeling.
  • In een aantal dagdelen verdeeld over twee maanden wordt met een groep van acht tot twaalf deelnemers intensief gewerkt aan het verbeteren van de (eigen) onderneming of het bedrijfsconcept. Voor elk dagdeel is er voorbereidingsliteratuur beschikbaar. De voertaal is Engels.
  • Informatie over tijd, inhoud en kosten volgen nog.

2. Certificaat ondernemerschap / entrepreneurship

Het certificaat staat voor kennis over management en ondernemerschap. De modules zijn Engelstalig.

  • Introduction & training entrepreneurial skills;
  • Marketing, logistics and quality plan;
  • Assessments;
  • Import / export plan.

3. Workshops en masterclasses

Het Green Entrepreneurship Centre biedt over tal van onderwerpen korte masterclasses en workshops. Deze kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op ondernemerschapsvaardigheden, bedrijfskundige kennis, juridische kennis of visieontwikkeling.

4. Minor Sustainable Entrepreneurship (Velp) / Toekomstgericht ondernemen (Leeuwarden)

De minor, die zowel in het Engels als in het Nederlands wordt aangeboden, biedt jou als ambitieuze student de mogelijkheid om te gaan ondernemen of te ontdekken wat het ondernemerschap inhoudt.

Binnen de minor ga je werken aan je eigen idee/droom. Heb je de ambities om commercieel te ondernemen, sociaal ondernemer te worden of binnen een organisatie je ondernemersvaardigheden te gebruiken? Na deze minor ken je jezelf beter.

Je verschaft je met deze minor vooral ook een positie om succesvol te zijn in de wereld van morgen. In die wereld zal succes afhankelijk zijn van de wijze waarop je een bijdrage levert aan een duurzame economie en samenleving.