Financiering en fondsen

Om je ondernemersambities te kunnen realiseren heb je geld nodig. Het Green Entrepreneurship Centre (GEC) biedt studenten die een start-up willen beginnen inzicht en zo nodig hulp bij vinden van financieringsmogelijkheden. 

Het ligt voor de hand dat je met je plannen naar een bank gaat. Maar er zijn ook andere, creatievere mogelijkheden. Soms hangen deze samen met de regio waar je woont en de stimuleringsregelingen in die regio.

 • Vouchers
  Via de Orion Startup Academy in Gelderland heb je de mogelijkheid om een ondernemersvoucher te ontvangen van €2500,- Deze ontvang je wanneer je bedrijfsplan en je pitch geloofwaardig zijn.
 • Startersleningen
  Voor jonge ondernemers in de regio Gelderland zijn er startersleningen aanwezig. Deze zijn bedoeld voor de financiering van innovatieve, opschaalbare activiteiten in de fase van ontwikkeling, test en marktintroductie. Er zijn leningen beschikbaar van €10.000, 25.000 en 50.000, tegen variabele marktrente. Deze moeten na één jaar – gespreid over twee tot drie jaar – worden afgelost. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het GEC. 
 • Crowdfunding
  Crowdfunding is het (online) ophalen van geld bij kleine financiers. Crowdfunding is geen ‘easy money’: het vraagt een bewuste keuze, goede voorbereiding en volledige inzet. Je hebt diverse vormen van crowdfunding, zoals op donatie gebaseerd of op aandelen. Het GEC kan je hierbij van dienst zijn.
 • Qredits
  Qredits is een organisatie zonder winstoogmerk. Voor (aspirant-) studentondernemers biedt Qredits een aantrekkelijk laagdrempelig microkrediet voor maximaal €50.000. Je vindt meer informatie op de website van Qredits. Het GEC kan als tussenpersoon voor je optreden.
 • Fiscaal
  Je kunt als startende ondernemer gebruik maken van een aantal interessante startersvoordelen. Dit levert je fiscaal profijt op. Hoe dit werkt? Ga daarvoor naar de webpagina’s van de belastingdienst.