Updatevideo's

In aanloop naar de opening van het FACT verschijnen regelmatig updatevideo’s over de voortgang, nieuw geplaatste apparatuur en meer. Bekijk in onze FACT-playlist al deze video’s en klik op “save playlist” om deze te blijven volgen, zodat u altijd op de hoogte blijft. Vanaf nu kunt u de eerste twee updates al bekijken.

Update 1: gereerd voor de apparatuur!

Het Food Application Centre for Technology (FACT) opent op 17 oktober 2018 officieel haar deuren. In aanloop naar deze datum zal het nu nog lege FACT gevuld worden met de nieuwste snufjes en apparaten op het gebied van voedingsmiddelentechnologie en -innovatie. Volg ons om op de hoogte te blijven!

Update 2: factory acceptance test AZO Liquids

Koos en Jan gingen naar Duitsland om, in aanloop naar de opening van het Food Application Centre for Technology op 17 oktober 2018, de vacuum processing apparatuur te testen. Deze high tech opstelling wordt binnenkort geleverd en geïnstalleerd in het Food Application Centre for Technology te Leeuwarden. Volg ons om op de hoogte te blijven!

Update 3: leverancier Bruker geeft cursus op locatie

Recent is het FACT verrijkt met een hoge resolutie massaspectrometer van leverancier Bruker. Bij high tech apparatuur als dit is een gebruikershandleiding vaak niet voldoende, dus kwam een trainer van Bruker langs in het Food Application Centre for Technology om onze gebruikers een cursus te geven. Nu zijn ze er helemaal klaar voor!

Update 4: membraanfiltratiesystemen Wafilin

Na een uitgebreide configuratie in Nunspeet heeft Wafilin Systems BV haar membraanfiltratiesysteem afgeleverd en geïnstalleerd in het Food Application Centre for Technology (FACT) op Van Hall Larenstein in Leeuwarden.

Update 5: test met ketchup en mayonaise in het FACT

Enige weken geleden hebben we de BG10 van AZO Liquids in Duitsland onderworpen aan een 'factory acceptance test' en vanaf nu staat de vacuum processing apparatuur in het Food Application Centre for Technology. Deze moest natuurlijk getest worden en is goedgekeurd voor de opening!