Volg vanavond livestream Magazine PIT #2 over noodzakelijke transitie in Landbouw, Water en Voedsel

16-05-2022

Volg de livestream

Vanavond 20.00 uur-21.00 uur kun je kijken naar de Livestream van PIT, het nieuwe magazine van Regieorgaan SIA. Dit tweede nummer gaat over de bijdragen van groene en blauwe hogescholen aan klimaatsverandering en verduurzaming van het voedsel productiesysteem. Marieke Eyskoot (bekend van TV-programma Binnenste Buiten) voert in de livestream gesprekken met kopstukken uit het veld.

Het magazine kun je later ook online lezen. Het staat vol met voorbeelden van praktijkgericht onderzoek. Via CoE Groen, CEW en CoE Deltatechnologie werken hogescholen aan toepasbare oplossingen. Ook Hogeschool Van Hall Larenstein laat zien hoe je de verbindnig zoekt met het werkveld. Lector Peter van der Maas legt uit waarom je beter geen drinkwater maar rioolwater kunt gebruiken voor industriĆ«le processen. Hij onderzoekt samen met waterketenpartners en studenten uit verschillende disciplines wat hiervoor de meest economische en duurzame methode is. En Jan van Iersel vertelt over een serious game die in de maak is en jonge boeren moet gaan helpen de boerderij van hun ouders op een duurzame manier over te nemen. 

Het Regieorgaan SIA is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en financiert onderzoek en onderzoekers. De verbinding tussen mensen, kennisinstellingen en bedrijven bevordert de kwaliteit en de impact van het praktijkgericht onderzoek van hogescholen. 

Livestream

Volg hier de livestreamof lees het magazine online.