Mobiliteitscampagne campus regio Arnhem en Nijmegen van start

13-10-2022

Dagelijks reizen zo’n honderdduizend medewerkers en studenten naar de campussen in Velp, Arnhem en Nijmegen. Het is belangrijk om de campus bereikbaar te houden, en het liefst op een duurzame én comfortabele manier. Op 10 oktober 2022 is de nieuwe mobiliteitscampagne Hoe reis jij naar de campus gestart met een promotie-actie in Velp en op de andere deelnemende campussen. De campagne is een gezamenlijk initiatief van onderwijsinstellingen in de regio en de gemeenten Arnhem en Nijmegen.

Meer reiscomfort en minder drukke spitsen

Reizen naar de campus kan nog slimmer, schoner en duurzamer, als nog meer mensen wat vaker een bewuste keuze maken. Doel van de campagne is daarom mensen te inspireren en aanzetten om eens een andere manier van reizen te ontdekken, die duurzamer is en waar je zelf ook blij van wordt. Als meer mensen op een slimme manier reizen, zorgt dit voor minder drukke spitsen en meer reiscomfort.

Ervaringsverhalen en reisopties

In deze campagne vertellen campusreizigers in Arnhem en Nijmegen over hun reis. Zij delen hun ervaring, en vertellen wat de meerwaarde hiervan is voor hen. Op de website naardecampus.nl vind je reisopties met daarbij tips, handige weetjes, apps, acties en initiatieven die je helpen slimme keuzes te maken.

Challenge

Hoe reis jij zelf naar de campus? En wat haal jij uit jouw reistijd? Misschien kan dat nog wel slimmer, fijner, goedkoper, efficiënter of duurzamer… Doe in de week van17 t/m 23 oktober - samen met heel veel andere campusreizigers - mee aan de challenge: probeer eens een andere manier van reizen uit en deel je ervaring! Je maakt bovendien kans op een mooie prijs.

Samenwerkingspartners in de regio

Samenwerkingspartners binnen deze mobiliteitscampagne zijn naast Hogeschool Van Hall Larenstein o.a. de gemeenten Nijmegen en Arnhem, Radboudumc, Radboud Universiteit HAN University of Applied Sciences, Rijn IJssel, ROC Nijmegen, Yuverta en een mobiliteitsmakelaar. Zij werken al samen in het programma Slim en Schoon Onderweg.

Trefwoorden: