Hogeschool Van Hall Larenstein wordt onderwijspartner van Master Rider Education

20-04-2022

Prestigieuze opleiding voor ruiters start in Denemarken

Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) wordt onderwijspartner van Master Rider Education, een nieuw internationaal, driejarig opleidingsprogramma voor talentvolle spring- en dressuurruiters. Het prestigieuze programma is een initiatief van Andreas Helgstrand en Ludger Beerbaum, beide bekende Olympische ruiters en succesvolle ondernemers in de paardensector. Van Hall Larenstein uit Velp gaat het theoretische gedeelte van de opleiding verzorgen.

“Onze unieke opleiding Equine, Sports and Business trekt al 25 jaar studenten uit verschillende landen. Zij vinden banen over de hele wereld. Dat wij onze expertise nu gaan inzetten voor de Master Rider Education, is een prachtige erkenning voor onze hogeschool en voor het docententeam van onze paardenopleiding,” zegt Ruth van der Beek, directeur onderwijs in Velp.

HVHL zal een substantieel deel van de theorie in de opleiding aanbieden. Ervaren docenten van de bachelor Equine, Sports and Business geven online les. De leerstof wordt toegespitst op wat voor dressuur- en springruiters belangrijk is: sportprestaties door de juiste training, gezondheid, voeding en fokprogramma’s. Ook de leerstof uit de businessvakken kunnen de studenten direct in de praktijk brengen.

Andreas Helgstrand staat aan het hoofd van Helgstrand Dressage en Global Equestrian Group in Denemarken. Hij ziet uit naar de samenwerking, ook omdat hij goede ervaringen heeft met studenten van HVHL. “Met hun motivatie en kennis hebben HVHL-studenten al veel bijgedragen aan ons bedrijf, zowel in de stallen als op kantoor,” zegt hij. Zijn partner Ludger Beerbaum benadrukt hoe belangrijk het is voor de sector dat Van Hall Larenstein wetenschappelijke kennis toegankelijk maakt voor ruiters.

Building your world paarden