Goud, zilver èn brons voor HVHL in Elsevier Beste Studies 2022

12-10-2022

Hogeschool Van Hall Larenstein heeft drie gouden, één zilveren en drie bronzen medailles behaald in EW (Elsevier) Beste Studies 2022. Goud was er voor de opleidingen Management van de leefomgeving (Leeuwarden en Velp) en Tuin- & Landschapsinrichting. Biotechnologie behaalde als enige HVHL-opleiding een zilveren medaille en de opleidingen Forensisch Laboratoriumonderzoek, Land- & Watermanagement en Food Technology werden beloond met een bronzen medaille.

EW beste studies
Het onderzoek EW Beste Studies 2022 beoordeelt 2.273 bachelor- en masteropleidingen. De medailles worden toegekend als studenten zeer tevreden zijn over verschillende aspecten van hun studie, zoals bijvoorbeeld inhoud, sfeer en voorbereiding op de arbeidsmarkt. De ranglijst EW Beste studies 2022 is gebaseerd op een eigen analyse van beoordelingen door 286.000 studenten, afkomstig uit de Nationale Studenten Enquête 2022. Studenten zijn ervaringsdeskundigen: hun bevindingen kunnen aankomende studenten helpen bij het kiezen van een passende studie. De ranglijst is nuttig voor studenten die de komende maanden een studie kiezen.

Martijn Hoeke, opleidingsmanager van Forensisch Laboratoriumonderzoek, is blij verrast met de bronzen medaille voor deze jonge opleiding. “Dat we dit als nieuwe opleiding (FLO bestaat nu ruim 3 jaar) nu al bereiken is bijzonder. Het is een mooie waardering voor het opleidingsteam dat enthousiast bouwt aan deze nieuwe opleiding.

Arno de Snoo (opleidingsmanager van Management van de Leefomgeving Velp) en Wim Simons (opleidingsmanager Tuin- en Landschapsinrichting) zijn als ‘gouden winnaars’ helemaal in hun nopjes. “We zijn erg blij met deze erkenning en vooral heel trots op onze docententeams. Docenten zorgen er met hun enthousiasme, gedrevenheid en studentgerichtheid voor dat de studenten tevreden kunnen zijn over hun onderwijs. Deze opleidingen zijn nu al bomen van studies.”

College van Bestuur en directies zijn waanzinnig trots op de mooie erkenning voor deze opleidingen en wil betrokkenen dan ook hartelijk danken voor hun geweldige inzet en van harte feliciteren met deze geweldige prestaties!