Expertise aansluiting beroepspraktijk wordt gewaardeerd door Keniaanse delegatie

19-05-2022

Op vrijdag 13 mei was een Keniaanse delegatie van twaalf afgevaardigden van de Meru University (MUST), Keniaanse MBO’s en het Keniaanse Water Instituut te gast bij de HVHL-locaties in Leeuwarden en Velp. De delegatie was hier in het kader van twee aan elkaar gelieerde projecten, namelijk het ePIVOT project tuinbouw en het ePIVOT project water management. Deze projecten hebben als doel om een kennisbijdrage te leveren aan verbetering van het TVET onderwijs (het Middelbaar Beroepsonderwijs) in Kenia, en met name een betere aansluiting van onderwijs met de beroepspraktijk. De delegatie was vrijdag te gast om te leren over hoe wij daar in Nederland mee om gaan.

Expertise aansluiting beroepspraktijk wordt gewaardeerd door Keniaanse delegatie.

Vrijdagochtend 13 mei ontving Jolling Lodema, directeur onderwijs (HVHL Leeuwarden) een delegatie van de Meru University (MUST), Keniaanse MBO’s en het Keniaanse Water Instituut op locatie Leeuwarden. Vrijdagmiddag ontving Gerard Robijn, directeur Onderzoek (HVHL Velp) de Keniaanse groep in Velp. De delegatie sprak lovende woorden over de rondleiding, prees de wijze waarop de hogeschool georganiseerd is en was erg onder de indruk van expertise op het gebied van aansluiting van de beroepspraktijk.

‘We hebben hier veel geleerd. Jullie hogeschool is erg goed georganiseerd’
 

Brede inzet van docenten en studenten
De groep werd de hele dag begeleid door docent onderzoeker internationale tuinbouw en agroforestry Albertien Kijne. In Leeuwarden brachten ze een bezoek aan de kas met docent onderzoeker Martien De Haas en docent Hendrik Boekhoud, het Watertoepassingscentrum (WAC) met professor Luewton Agostinho en het Food Application Centre for Technology (FACT) met Manager Koos Oosterhaven. In Velp  bezochten zij de kas met docent onderzoeker agribusiness Daniel Magwegwe en het landgoed met docent landschapsecologie Gert Jan van der Veen. Tot slot ontmoette de delegatie een negental studenten die betrokken zijn bij een nieuw project in Kenia, waarvoor zij hun afstudeerproject gaan doen.

De twaalfkoppige delegatie bestond uit vice-kanselier Professor Romanus Otieno, Professor Beatrice Owiti en docenten van MUST, en docenten van de Keniaanse MBO’s Ahero Vocational Training Centre, Marimbo Learning Centre of MUST, Meru National Polytechnic, Tharaka Technical and Vocational College, en Siala Technical Training Institute.