61 studenten van wateropleidingen ontvangen studiebeurs

04-11-2022

Maar liefst 61 studenten zijn vandaag in Velp blij gemaakt met een studiebeurs van het Blauw Deltalentenfonds. 34 studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein en 27 studenten van Wageningen University & Research die een watergerelateerde opleiding volgen, ontvingen een beurs van 1000 euro om te besteden aan hun studie. Het Blauw Deltalentenfonds is een initiatief van Waterschap Vallei en Veluwe om studenten hun talent te laten ontwikkelen met een financieel duwtje in de rug. In de watersector zijn de komende jaren veel goed opgeleide professionals nodig.

De HVHL-studenten die een beurs ontvingen, volgen verschillende opleidingen binnen de hogeschool: Land- en Watermanagement, River Delta Development, Tuin- en Landschapsinrichting, Bos- en Natuurbeheer, Management van de Leefomgeving, Milieukunde en Kust- en Zeemanagement. De studenten zijn superblij met dit mooie bedrag. Ieder van hen heeft er zijn eigen bestemming voor.

V.l.n.r.: studenten Meike, Anke, Chananja, Koen en Aernout
V.l.n.r.: studenten Meike, Anke, Chananja, Koen en Aernout

Meike Zendman (Land- en Watermanagement): “Met Waterschap Vallei en Veluwe en waterbedrijf Vitens heb ik vorig jaar een bordspel ontwikkeld om mensen bewust te maken van waterproblematiek. Dat spel ik wil ik nu verder uitrollen.” Chananja Riepma en Anke Bijkerk van Kust- en Zeemanagement uit Leeuwarden kijken vandaag verder dan het kustgebied waar ze meestal op focussen. “Uiteindelijk is het een groot watersysteem, van rivier tot zee.” Chananja gaat de beurs gebruiken om een minor op IJsland te volgen.

Wat ook belangrijk is voor de studenten is om via deze beurs een netwerk te ontwikkelen. Tijdens de uitreiking verdiepten ze zich in groepjes met medewerkers van het waterschap in verschillende vraagstukken uit de waterschapspraktijk. Koen Haverkamp (Land- en Watermanagement): “De beurs helpt ook om het waterschap beter te leren kennen. Dat is tenslotte een grote werkgever in de sector.”

De beurzen van het Blauw Deltalentenfonds, dit jaar twee maal zo veel als vorig jaar, werden in de kapel in Velp uitgereikt door bestuursleden van het fonds Tanja Klip-Martin en Ron van Burgsteden.