Winnaars HVHL Golden Globes 2021

26-04-2021

Normaalgesproken worden de Golden Globes uitgereikt op de medewerkersdag, waarbij al het personeel van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) aanwezig is. Vorig jaar kon dit helaas niet doorgaan vanwege de Coronacrisis en daarom is er dit jaar gekozen voor een online variant. Studenten presenteerden hun project met een videopitch op een speciale online omgeving. Medewerkers konden hieruit hun favoriet kiezen en zo zijn er uiteindelijk drie winnaars naar voren gekomen. De drie beste projecten uit Leeuwarden gaan bovendien door naar de LC Awards, georganiseerd door de Leeuwarder Courant op 8 juni. Jan van Iersel maakte op donderdag 22 april namens het College van Bestuur de winnaars live via Teams bekend.

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Winnaars Golden Globes

Voor de winnaars zijn verschillende geldprijzen beschikbaar gesteld door HVHL. Voor de eerste plaats een bedrag van 500 euro, voor de tweede plaats een bedrag van 300 euro en de derde plaats wint een bedrag van 250 euro. “Voor mij is dit altijd één van de hoogtepunten van een collegejaar, om al deze mooie studentenprojecten samen te zien”, vertelde Jan van Iersel in zijn openingswoord. “Jammer natuurlijk dat we niet fysiek dit feestje kunnen vieren, maar ik was onder de indruk van alle deelnemers.”

Eerste plaats: Bodemraad

32% van de stemmen.

Tweede plaats: Zelfvoorzienende Ark

23% van de stemmen.

Derde plaats: Koe(l)bed

15% van de stemmen

Kandidaten voor de LC Awards

Ieder jaar organiseert de Leeuwarder Courant voor de beste studentenprojecten van het noorden de LC Awards. Ook deze awards werden vorig jaar door Corona niet uitgereikt, maar het evenement vindt dit jaar weer plaats op 8 juni in stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden. Hieraan doen namens HVHL de beste drie projecten van locatie Leeuwarden uit de Golden Globes mee:

  1. Bodemraad
  2. Zelfvoorzienende Ark
  3. Duurzaam Drijvend Studentenhuis

Alle winnaars van harte gefeliciteerd, alle deelnemers bedankt voor het meedoen en voor de projecten die doorgaan naar de LC Awards: heel veel succes!