Volle winst studenten HVHL bij LC Awards 2021

09-06-2021

De winnaars van de LC Awards 2021

Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) hebben op de LC Awards 2021 indruk gemaakt. Tijdens de uitreiking van deze felbegeerde prijzen voor mbo-, hbo- en wo-studenten op dinsdag 8 juni in stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden sleepten zij de twee maximaal te winnen prijzen in de wacht. Sanne Koopmans en Renske Atsma (studenten Dier- en Veehouderij) wonnen met hun project Bodemraad de juryprijs in de categorie bachelor. Het project Zelfvoorzienende Ark van studenten Maaike Kunst, Jan Auke Kooistra, Marten de Vlugt en Robert Grit (Milieukunde) werd beloond met de publieksprijs, waar voorafgaand aan de LC Awards online voor gestemd kon worden.

KIJK HIER DE VOLLEDIGE LC AWARDS 2021 TERUG

Drie projecten HVHL genomineerd

Voor de LC Awards waren drie projecten van HVHL genomineerd. Deze projecten waren vooraf uitgeroepen tot beste projecten uit Leeuwarden tijdens de HVHL Golden Globes. Die verkiezing vond plaats op de hogeschool zelf en het personeel mocht hiervoor een stem uitbrengen. Naast de twee winnende projecten deed ook het project Duurzaam Drijvend Studentenhuis van Benjamin Cadée (student Kust- en Zeemanagement) mee aan de LC Awards 2021.

Juryprijs: Bodemraad

Lovende woorden van de jury voor het project Bodemraad van Dier- en Veehouderijstudenten Sanne Koopmans en Renske Atsma. Zij prezen de directe toepasbaarheid van het adviesboek voor een gezondere bodem en zagen een mooie connectie met Friesland. De bodemraad is een boekje om inspiratie op te doen. Het geeft geen kant en klare oplossingen, maar geeft inspiratie voor veehouders om een nieuwe denkrichting in te slaan.

Publieksprijs: Zelfvoorzienende Ark

Maaike Kunst, Jan Auke Kooistra, Marten de Vlugt en Robert Grit (Milieukunde) bleken de favoriet van het publiek. Niet alleen in de zaal, maar in aanloop naar de verkiezingen kon op lc.nl/awards gestemd worden op de genomineerde projecten voor de publieksprijs. In opdracht van Paul van Middelaar, die ook aanwezig was tijdens de LC Awards, is een duurzaam en innovatief watersysteem ontworpen voor een Wetenschappelijke Ecologische Leefomgeving (WEL).

Eervolle vermelding: Duurzaam Drijvend Studentenhuis

Ondanks een mooie presentatie viel het project Duurzaam Drijvend Studentenhuis van Benjamin Cadée (student Kust- en Zeemanagement) helaas niet in de prijzen. Met jong enthousiasme, inspiratie uit de natuur en kennis van innovatie liet hij zien hoe duurzaamheid verder en voordeliger is dan ooit. Woningen gemaakt voor en door studenten.

Over de LC Awards

Ieder jaar reikt de Leeuwarder Courant in samenwerking met Friese mbo, hbo en wo-instellingen in juni de LC Awards uit. Deze prijzen zijn bedoeld om bijzondere studentenprojecten in het zonnetje te zetten. Jaarlijks wisselt de vakjury, die mag beslissen over de hoofdprijzen. Daarnaast wordt er via een online campagne gestemd door het publiek voor de publieksprijs. Naast de nodige publiciteit en een prachtige award mochten de projecten ook een cheque van €333,33 in ontvangst nemen.

Vanwege de Coronapandemie kon de editie van 2020 helaas niet doorgaan. Dit jaar vond de uitreiking voor een klein publiek plaats in stadsschouwburg De Harmonie te Leeuwarden. Voor HVHL en de winnende studenten in ieder geval een memorabele avond!