“Met INVEST bevorderen we een frisse kijk op de duurzame transitie in Europa”, aldus directeur Ruth van der Beek

11-11-2021

Hogeschool Van Hall Larenstein is één van de twee Nederlandse hogescholen die met vlag en wimpel zijn toegelaten tot het European Universities Initiative. Directeur Ruth van der Beek: “Of het nu in Leeuwarden is of Velp, voor studenten die zich aanmelden bij HVHL gaat de wereld open, de wereld van duurzaamheid en van verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst. Met INVEST bevorderen we  nieuwe inzichten voor de duurzame transitie in Europa.

Ieder jaar vliegen HVHL-studenten uit naar allerlei landen om te leren over andere klimaten en culturen. Ook bewandelen studenten uit andere werelddelen de omgekeerde weg naar Velp en Leeuwarden. Als hogeschool was dit niet de aanzet, maar wel een extra stimulans om het door de Europese Raad bedachte European Universities Initiative te omarmen.

Onze directeur Ruth van der Beek hierover: “Ik werd enthousiast doordat een collega vertelde over het initiatief. Later volgde eenzelfde soort verhaal van een partneronderwijsinstelling. Zo is het balletje gaan rollen, en dat resulteerde in een mooie samenwerking. In het samenwerkingsverband zitten de hogeschool de Karelia University of Applied Sciences (Finland), Slovak University of Agriculture in Nitra, de University of Agribusiness and Rural Development (Bulgarije) en de University of Thessaly (Griekenland). Wat deze hogescholen verbindt is dat zij, net als wij, actief zijn in het groene en blauwe domein. INVEST biedt daarmee in zeer bio diverse regio’s onderwijs aan en krijgt praktijk- en onderzoekondersteuning van regionale livings labs. En INVEST heeft als doel nieuw bachelor-, mast- en PhD-onderwijs aan te bieden.”

Lees het gehele interview met Ruth van der Beek uit het vakblad Th&Ma Hoger Onderwijs nr 4

Artikel TH&MA Meer lezen