Studenten Land- en Watermanagement ontvangen nieuwe studiebeurs

11-11-2021

Lokaal met studenten en docent

Waterschap Vallei en Veluwe geeft studenten financieel duwtje in de rug. 

Drie gelukkige HVHL-studenten van de opleiding Land- en Watermanagement in Velp ontvingen op donderdag 11 november een studiebeurs van maar liefst 1000 euro van Waterschap Vallei en Veluwe. Het Waterschap heeft het Blauw Deltalentenfonds opgericht om jongeren te stimuleren een wateropleiding te kiezen. In ‘Nederland Waterland’ is nieuw en ambitieus talent meer dan welkom.

Wat vinden de studenten van deze beurs?

De studenten zijn heel blij met deze sponsoring. “Ik kan het geld goed gebruiken om mijn studiekosten te betalen,” aldus een van de studenten. Hij had al eerder zijn oog laten vallen op het Waterschap in Apeldoorn als toekomstig stagebedrijf - om daar met Geografische Informatie Systemen aan de slag te gaan. “Deze 1000 euro zijn een extra stimulans om door te studeren en me te blijven inzetten voor deze mooie opleiding en sector.”

Hoeveel beurzen werden er uitgereikt?

In totaal 31 beurzen werden vandaag uitgereikt in een digitale bijeenkomst. Hier gaf HVHL-lector Paul van Eijk, ook werkzaam bij het Waterschap, aan hoe groot het belang van water is voor de kwaliteit van de leefomgeving en dus hoe belangrijk het is dat er goede mensen werken aan water. Hogeschool Van Hall Larenstein leidt met Land- en Watermanagement en andere watergerelateerde opleidingen al jaren studenten op voor functies in de waterwereld.

 

Trefwoorden: