Studente Tuin- en Landschapsinrichting Nanja met winnend ontwerp naar de Floriade Expo 2022

21-10-2021

Dinsdag 19 oktober waren in Velp de presentaties van de ontwerpen voor de ingang van Utopia Eiland’ op de Floriade Expo 2022. Nanja van der Heiden - opleiding Tuin- en Landschapsinrichting - won de prijs met haar ‘Green Wave’. Haar ontwerp zal echt worden uitgevoerd op Utopia Eiland van de Floriade.  

Ontwerp van Nanja

Environmental artist Will Beckers gaf samen met de Floriade de opdracht voor dit project. Hij realiseert een aantal natuurkunstwerken op Utopia Eiland, een schiereiland waar natuurlijke kringloopprocessen en agroforestry centraal staan. Een groep derdejaars studenten Tuin- en Landschapsinrichting ging aan de slag met één van de locaties in het kader van hun module Modelling & Design. De ingang van het eiland moet gaan fungeren als een element van verrassing en attractiviteit voor de bezoekers.

Winnend ontwerp en eervolle vermeldingen

Nanja koos bij haar ontwerp voor een groene golf (green wave) die de Floriadebezoeker omarmt. Met deze golf wil zij de bezoeker overtuigen van het belang van een groenere planeet. In haar plan en maquette heeft ze dat stapsgewijs en op een overtuigende wijze gedaan, aldus de jury.

De jury beoordeelde de concepten op idee, vormgeving en praktische uitvoerbaarheid. De studenten hebben de locatie in Almere vooraf mogen bekijken ter inspiratie.

Bezoek floriode Almere

Naast de winnares kreeg een aantal studenten een eervolle vermelding. Zo komen ook ontwerpen van Marieke Dingemans, Loredana Turcanu en Iki van Koningsbrugge in aanmerking voor uitvoering op de Floriade Expo 2022. Daarnaast zal er ook werk te zien zijn van deeltijdstudent Chris Pluymackers, die bij een eerdere opdracht als winnaar uit de bus kwam.