Lezingenreeks ‘Bio Beauty’

21-09-2021

De opleiding Tuin- en landschapsinrichting van Hogeschool Van Hall Larenstein organiseert aan het begin van het studiejaar 2021-2022 een inspirerende lezingenreeks met als titel Bio Beauty’.

Het ontwikkelen van meer biodiversiteit is een steeds belangrijker wordende doelstelling bij het werk van landschapsarchitecten. Als integraal werkende ontwerpers zijn landschapsarchitecten bij uitstek in staat om dit onderwerp te koppelen aan andere ontwerpdoelstellingen. In deze lezingenreeks staan de esthetische, ruimtelijke en belevingsaspecten van het ontwerpen aan en met biodiversiteit centraal. Op vijf donderdagavonden zullen de sprekers hun ziens- en werkwijzen met betrekking tot dit onderwerp presenteren. Iedereen is van harte welkom om online de lezingen te volgen!

Data

Lezing door

Link naar livestream

Do. 2 sept.

Maike van Stiphout (DS landschapsarchitecten)

livestream lezing 1

Do. 16 sept.

Mirte van Laarhoven (Living Landscapes)

livestream lezing 2

Do. 23 sept.

Eduardo Marin Salinas (Felixx)

livestream lezing 3

Do. 30 sept.

Judith van der Poel (Niek Roozen Landscape)

livestream lezing 4

Do. 7 okt.

Dirk Sijmons (H+N+S Landschapsarchitecten)

livestream lezing 5


Alle lezingen starten om 19 uur en duren tot 20.30 uur. Door de link aan te klikken kun je deelnemen. De lezingen zijn in het Engels.

De sprekers representeren de breedte en actualiteit van het werkveld van de Tuin- en Landschapsontwerper en hebben allen een bijzondere en eigen kijk op het centrale thema van deze lezingenreeks; ‘Bio Beauty’.

Maike van Stiphout is directeur van DS landschapsarchitecten. Biodiversiteit is een zeer belangrijk onderwerp in het werk van dit bureau en een persoonlijke fascinatie van Maike. Naast haar werk als landschapsarchitect was Maike van Stiphout van 2014 t/m 2018 hoofd Landschapsarchitectuur van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.
Mirte van Laarhoven is zelfstandig landschapsarchitect. Met haar bureau Living Landscapes ontwerpt ze op groot en klein schaalniveau met en aan natuur. Zoals bijvoorbeeld haar bijzondere ontwerpvoorstel voor een Onderwaterbos of een visie voor 'levende rivieren' met behulp van Stromende Kracht.
Eduardo Marin Salinas is bioloog en landschapsontwerper bij Felixx Landscape Architects & Planners. Een interdisciplinair ontwerpbureau dat op diverse schaalniveaus ontwerpt aan duurzame en gelukkige omgevingen. Biodiversiteit speelt daarbij een belangrijke rol.

Judith van der Poel is landschapsarchitect en directeur van Niek Roozen Landscape. Het bureau wil met hun werk bijdragen aan een groenere en gezondere wereld. Hun werk voor de Floriade 2022 in Almere is daarvan een actueel voorbeeld.
Dirk Sijmons is landschapsarchitect en (mede)oprichter/voormalig (mede)directeur van H+N+S Landschapsarchitecten. Hij heeft als voormalig hoogleraar Environmental Design aan de TU Delft en voormalig Rijksadviseur voor het Landschap een sterke visie over hoe de stad en het landschap zich meer biodivers zou kunnen ontwikkelen.


Contact: Ard Middeldorp, docent ontwerpen, Tuin- en Landschapsinrichting ([email protected])