Creatieve ideeën beloond op Business Fair and Innovation Market

21-06-2021

Op de Business Fair and Innovation Market 2021 presenteerden enthousiaste eerste- en tweedejaars studenten van verschillende opleidingen in Velp hun business-ideeën aan elkaar en aan verschillende jury’s. Door de grote inzet en creativiteit van de studenten was het voor de jury’s geen eenvoudige taak om de beste ideeën te selecteren. Toch kwamen er blije winnaars uit de bus.

De wereld een beetje beter
Uit alle 25 uitgewerkte business-ideeën van de Business Fair spreekt de drive van tweedejaars studenten om de wereld op hun manier een beetje beter te maken. Winnaar van de VHL Sustainability Award werd het team van de Sustainable Bonus Card, dat spaarzame shoppers korting op duurzaam en eerlijk voedsel wil geven. De Rabobank Award, een mooie geldprijs van Rabobank Vallei en Rijn, ging naar team Therma EQ.  Deze studenten meten met een hittecamera de temperatuur van paarden op afstand en monitoren zo hun gezondheid.

Marketing via social media
De Audience Award voor de tweedejaars studenten ging uit naar studenten Animal Husbandry die Changeable Spurs voor paarden bedachten. Zij ontvingen een startersvoucher t.w.v € 2000 van de VHL Entrepreneurship Centre. De New Beeginning grepen elke keer net naast de hoofdprijs, maar gingen met wel drie tweede prijzen naar huis. Zij rollen een plan uit om met bijen sprinkhanenplagen te bestrijden in Afrika.

En wie wil weten waarom de Social Media Award uitging naar de Humanimals, kan het best zelf hun account op Instagram bekijken!

Werkgebied Roemenië voor eerstejaars studenten
Op de Innovation Market presenteerden eerstejaars studenten van IDM hun projecten voor de gemeente Moinesti in Roemenië. Een team bedacht een Domestic Abuse Shelter en nam twee prijzen mee. Naast de Audience Award was dat de Moinesti Award, toegekend door een comité met onder meer een directeur van Moinesti Commune, die online bij het evenement aanwezig was.

De VHL Innovation Award ging naar het team The Common Ground dat een ontmoetingsplein voor de inwoners bedacht.

Alle ideeën zijn online te bekijken op www.hvhl.nl/business-fair (scroll naar beneden op de pagina).