Bezoek ambassadeur Bangladesh

15-09-2021

Op dinsdag 14 september vereerde de ambassadeur van Bangladesh, M. Riaz Hamidullah, Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp met een bezoek. Doel van zijn komst was enerzijds een kennismaking met de hogeschool, en anderzijds om studenten en docenten kennis te laten maken met Bangladesh. Focus van het bezoek lag op het domein van landbouw en water.

Jan van Iersel, voorzitter College van Bestuur, Ruth van der Beek, directeur Onderwijs en Jannet Lavalette, manager International Affairs, ontvingen de ambassadeur, waarna er gelegenheid was voor een uitgebreide wederzijdse kennismaking. “Het was voor mij een inspirerend bezoek over een belangrijk onderwerp,” vertelt Jan van Iersel. “Klimaatverandering raakt onze beide landen. We hebben vandaag weer gezien dat je oplossingen moet zoeken vanuit de eigen cultuur. Het is goed dat we nu meer weten van Bangladesh.”

Onderzoekers Jan Fliervoet en Loes Witteveen namen de ambassadeur en zijn gevolg in een presentatie mee in hun onderzoekspraktijk en in de master River Delta Development. Ambassadeur M. Riaz Hamidullah gaf vervolgens een inspirerende presentatie over Bangladesh aan een groep studenten. Daarna volgde een geanimeerd gesprek tussen de studenten en de ambassadeur. “Ik heb vandaag een andere kant van Bangladesh gezien,” vertelt Jesper van Delden, student Land- en Watermanagement. “Bangladesh ken ik van de beelden van overstromingen op tv, maar vandaag heb ik ook de cultuur van het land in beeld gekregen.”

Bij de afsluitende uitwisseling van geschenken overhandigde de ambassadeur een set van 30 boeken over Bangladesh aan de hogeschool. Deze boeken zijn te bekijken in de mediatheek in Velp.

Ambassadeur bezoekt HVHL