Webinar over Covid19 door docenten Life Sciences & Technology

08-06-2020

Sinds maart is ons land in de greep van het Covid19-/Coronavirus en moeten wij allemaal leren leven in een totaal veranderde wereld. Alleen een vaccin zou alles weer terug naar normaal kunnen brengen. Maar wat is dit precies voor virus? Hoe en waarom worden wij hier zo ziek van? Wat is de status van het vaccin waar wij allemaal zo reikhalzend naar uit kijken? Op deze vragen en meer geven docenten van de Leeuwarder opleidingen Biotechnologie en Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek antwoord tijdens een gratis toegankelijk webinar op 10 juni a.s. van 16:00 – 17:00 uur.

Webinar Covid19: het virus, de ziekte, het vaccin

Dr. Karin van der Borght (Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek), dr. Rick Orij (Biotechnologie) en dr. Dick Bonarius (Biotechnologie) nemen je tijdens dit webinar ‘Covid19: het virus, de ziekte en het vaccin’ mee de verdieping in rondom dit mysterieuze maar allesbeheersende virus. Zij zijn werkzaam op Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) binnen Life Sciences & Technology, een samenwerkingsverband met NHL Stenden. Vragen die zij zullen behandelen zijn:

  • Wat is het SARS-CoV2 virus en waar komt het niet of mogelijk wel vandaan?
  • Hoe en waarom word je ziek van SARS-CoV2?
  • Waarom worden sommige mensen zieker?
  • Wat is de status van een vaccin tegen SARS-CoV2?
  • Helpen antistoffen (plasmatherapie) tegen het SARS-CoV2?
  • Muteert het SARS-CoV2, en heeft dat gevolgen?

Meekijken via Microsoft Teams

Om dit webinar openbaar toegankelijk te maken voor zo veel mogelijk mensen zal het uitgezonden worden via Microsoft Teams. Via deze Teams link kan iedereen op 10 juni a.s. vanaf 16:00 uur live meekijken. Wil je meer weten over het virus en de toekomst? Zet het in je agenda en kijk mee!

Trefwoorden: