Van Hall Larenstein draagt bij aan ontwikkeling lesmodules voor onderwijs in aquacultuur EU

22-01-2020

Aquacultuuronderwijs in de EU is nog kleinschalig en vooral lokaal. Dit terwijl de sector gigantische potentie kent en vraagt om gestandaardiseerd internationaal aquacultuuronderwijs. Het doel van het 3-jarige Erasmus+-project 'AQUA-VIEW' is het ontwikkelen van hoogwaardig onderwijs op dit gebied. Samenwerking met Europese partners in zowel het onderwijs als in het werkveld zijn hierbij van cruciaal belang. Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) is partner in dit project. Met de minor 'Sustainable Fisheries and Aquaculture' is onze hogeschool reeds actief op het gebied van aquacultuuronderwijs, via dit project zijn er echter mogelijkheden voor meer samenwerking met partners in heel Europa.

Samenwerkingspartners komen uit Nederland, België, Spanje, Malta, Slovenië, Oostenrijk en Italië en vertegenwoordigen het mbo, hbo, het werkveld en onderzoek. Onlangs kwamen zij in Rimini, Italië samen om de eerste stappen te zetten. Docent-projectleider Marlous Heemstra en docent-onderzoeker Tom Wijers waren hier namens HVHL bij aanwezig. Er is inzicht gekregen in de gehele Italiaanse aquacultuurketen in Emelia-Romagna: van het opkweken van schelpdier zaad, oogsten, verwerken maar ook het proeven! Daarnaast zijn er de eerste lesmodules ontwikkeld die dit jaar al getest zullen worden.

Interesse?

Iedereen uit zowel het onderwijs, onderzoek als het werkveld zijn te allen tijde welkom om zich aan te sluiten bij het project! Neem voor meer informatie contact op met Marlous Heemstra of Tom Wijers.