MoD en APCM scoren wederom hoog in Keuzegids Masters 2020

12-03-2020

Donderdag 12 maart verschijnt de jaarlijkse Keuzegids Masters 2020. Omdat de Nationale Studenten Enquête (NSE) waar de Keuzegids haar ranking grotendeels op baseert, in 2019 niet is afgenomen, zijn de scores in de Keuzegids onveranderd t.o.v. vorig jaar. Goed nieuws dus voor de masteropleidingen Management of Development (MoD) en Agricultural Production Chain Management (APCM). Beiden behaalden vorig jaar het speciale kwaliteitszegel ‘topopleiding’ op het gebied van landbouw en voeding.  

Lovend commentaar

Het commentaar van de Keuzegids Masters 2020 op de HBO/WO-masteropleidingen Landbouw en voeding is lovend: ‘Over de opleidingen in dit artikel kunnen we kort zijn – er is geen enkele klacht bij ook maar één van de masters in dit vakgebied. Het ene programma krijgt nog meer complimenten dan het andere’. Nieuw ten opzichte van de Keuzegids Masters 2019 is dat er dit jaar twee extra rubrieken aan het studentenoordeel zijn toegevoegd: Internationalisering en Uitdagend onderwijs. Op het eerste aspect scoren beide masters wederom onverminderd hoog: een ++ voor de MoD en een + voor APCM. De score op het tweede aspect is bij beide neutraal (0).

Nog geen oordeel over IDCM en RDD

De Keuzegids Masters beoordeelt jaarlijks alle HBO en WO masters. De masters Innovative Dairy Chain Management (IDCM) en River Delta Development (RDD) zijn nog niet meegenomen in de Keuzegids Masters 2020, omdat deze niet zijn getoetst in de NSE van 2018.

Opleidingenoverzicht masters 2020