Green Entrepreneurship Centre Van Hall Larenstein onderdeel van netwerkorganisatie Orion

23-09-2020

Orion is een netwerkorganisatie van samenwerkende (kennis)instellingen in Gelderland, die start-ups met een innovatief en opschaalbaar idee, helpt een onderneming te starten. Die hulp bestaat o.a. uit deskundige begeleiding op het gebied van business development en competentie-ontwikkeling, maar ook financiering. Naast Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) maken ook de onderwijsinstellingen HAN University of Applied Sciences, ArtEZ, Saxion en Radboud University onderdeel uit van het samenwerkingsverband, evenals de provincie Gelderland, Rabobank, Oost NL, Kiemt en Generation-E.

De samenwerkende partners binnen Orion bieden start-ups hun expertise aan in de vorm van trainingen, workshops en events rond verschillende thema’s als business, marketing en persoonlijke ontwikkeling. Vanuit HVHL is het Green Entrepreneurship Centre (GEC) initiatiefnemer. Het GEC is een kenniscentrum dat ondernemende HVHL-studenten, alumni en (toekomstige) ondernemers schoolt en begeleidt. Het GEC ondersteunt start-ups en projecten gericht op duurzaam en innovatief ondernemen. Binnen Orion speelt het GEC o.a. in op de thema’s marketing en financiering d.m.v. een managementgame in een internationale context.

Startersvoucher

Ondernemende studenten die een eigen bedrijf willen starten kunnen via Orion ook een aanvraag doen voor een van de twintig startersvoucher of –leningen die jaarlijks door de Stichting Fondsbeheer Gelderland Valoriseert beschikbaar worden gesteld. Omdat de eerste fase van een innovatie vaak risicovol is, is het soms lastig om financiering van een bank te krijgen. Met de startersvouchers kan dit probleem deels worden ondervangen.

Meer informatie over Orion, de deelnemende partners, het aanbod en voorbeelden van succesvolle start-ups in de regio Gelderland, vind je op orion.nl. Wil je meer weten over de mogelijkheden die het Green Entrepreneurship Centre je biedt, kijk dan op hvhl.nl of informeer bij Rien van der Velde of Jitse Schaafsma.