Coronavirus

28-02-2020

Coronavirus

Naar aanleiding van het Coronavirus houden we ook bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) samen met hierna genoemde partijen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Bij HVHL hebben we met een team dagelijks contact over de situatie en de eventueel te nemen maatregelen. We hechten grote waarde aan de gezondheid en veiligheid van werknemers, studenten en bezoekers van de hogeschool.

We volgen de richtlijnen van het RIVM en het reisbeleid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook de adviezen van de GGD en de recente ontwikkelingen worden nauwlettend gevolgd.

Het RIVM heeft een lijst samengesteld met de meest voorkomende vragen en geeft antwoorden in het Nederlands en in het Engels.

Studenten en medewerkers die terugkeren uit getroffen gebieden of van plan zijn om te reizen, worden geadviseerd om de websites van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen voor actuele informatie en advies (reizen/gezondheid). Het is niet nodig om van deze aanbevelingen af te wijken.

Medewerkers en studenten worden, zoals altijd, gevraagd om de reisaanbevelingen van het ministerie van Buitenlandse Zaken op te volgen. Dit betekent dat reizen naar gebieden die als gevaarlijk en risicovol (rood en oranje) zijn gemarkeerd in het kader van studie of werk niet zijn toegestaan.

Medewerkers en studenten die terugkeren uit gebieden waar de aanwezigheid van het virus was/is vastgesteld, hoeven niet thuis te blijven tenzij ze symptomen van een infectie vertonen.

Binnen de school wordt extra aandacht aan hygiƫnemaatregelen besteed.

Op de pagina 'Coronavirus - Veelgestelde vragen' staan de antwoorden op de veelgestelde vragen ten aanzien van de gevolgen van het coronavirus. 

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht, mail naar [email protected]

Trefwoorden: