Van Hall Larenstein en corona: ook nu staan we gewoon voor je klaar

01-04-2020

Van Hall Larenstein houdt de ontwikkelingen m.b.t. het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgt de adviezen van het RIVM, de Rijksoverheid, de GGD en andere deskundige diensten op. Een van de maatregelen die we daarom hebben genomen is het stopzetten van fysiek onderwijs op onze twee onderwijslocaties. Momenteel werken we met een alternatieve onderwijsplanning voor de periode tot 1 september 2020. Ondertussen zijn alle opleidingen inmiddels overgestapt op online lesmethoden, om studievertraging bij onze studenten zoveel mogelijk te voorkomen. Daar zit veel energie op. We zien dan ook de meest creatieve en innovatieve oplossingen voorbij komen. Kortom: achter de schermen gaan we door!

Het welzijn van onze studenten en medewerkers staat voorop. Middels e-mails, webinars, nieuwsberichten en een online Q&A op MyHVHL houden we hen zo goed mogelijk op de hoogte van de maatregelen die Van Hall Larenstein neemt om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ook is er een speciale corona-infolijn ingesteld die 24/7 per mail en telefoon bereikbaar is.

We kunnen ons voorstellen dat ook jij - als potentiële student, ouder/verzorger van een (potentiële) student, stage/afstudeerbedrijf, gastspreker, toeleverancier etc. – vragen hebt. Die proberen we hieronder zo goed mogelijk te beantwoorden. Deze informatie zal ook regelmatig worden geüpdatet omdat we achter de schermen nog volop alternatieven aan het ontwikkelen zijn, en de situatie bovendien van dag tot dag verandert.

Ben je aankomend student?

Als je volgend jaar de stap naar het hbo wilt maken, kun je misschien nog hulp gebruiken bij het maken van je studiekeuze. We helpen je graag, bijvoorbeeld met verschillende online voorlichtingsactiviteiten waar je aan mee kunt doen. Meer informatie over de online meeloopdagen, webinars, de online open dag en andere mogelijkheden vind je op Online hulp voor jouw studiekeuze. Daarnaast kun je altijd terecht op onze website:

  • Wil je meer weten over onze opleidingen? Kijk dan in onze studiekiezer.
  • Heb je vragen over voorwaardelijke toelating? Voldoe je vanwege de coronamaatregelen nog niet aan alle voorwaarden voor toelating? Kijk hier of je toch alvast bij ons kunt beginnen!
  • Heb je nog vragen over een aanmelding? Heb je je al ingeschreven maar heb je nog aanvullende vragen? Kijk dan op de pagina van het Student Service Center.
  • Ben je benieuwd hoe de start van het studiejaar 2020-2021 er uit gaat zien? Kijk dan op deze pagina.

Kun je niet wachten om ons te leren kennen? Volg ons dan op Instagram. Ons social media studententeam post daar de leukste stories! Dan hoor je er toch al een beetje bij. Bijzondere omstandigheden vragen om een creatieve aanpak. En daar zijn we goed in bij Van Hall Larenstein!

Ben je ouder/verzorger van een aankomend student?

Hierboven schetsten we al een aantal alternatieven waarmee jouw zoon of dochter zich kan oriënteren op een opleiding bij Van Hall Larenstein. Heb je zelf een andere dringende vraag, stuur dan een mail naar infolijn@hvhl.nl. Wij proberen deze dan zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Studeert jouw kind bij Van Hall Larenstein?

We proberen onze studenten zo adequaat mogelijk te informeren over de maatregelen die Van Hall Larenstein neemt. We maken daarbij o.a. gebruik van e-mails, webinars, nieuwsberichten en een online Q&A op onze interne portal. Ook zijn onze studieloopbaanbegeleiders (SLB’ers) en decanen stand-by om studenten te helpen met eventuele persoonlijke (studie)problemen mochten die zich voordoen. Je zoon of dochter kan deze informatie uiteraard met je delen. Een aantal hoofdlijnen uit die communicatie vind je ook op deze pagina. Heb je zelf een andere dringende vraag, stuur dan een mail naar infolijn@hvhl.nl. Wij proberen deze dan zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

Loopt een student van Van Hall Larenstein stage bij jouw organisatie? Of begeleid je een afstudeerder?

Van studenten die op dit moment stagelopen of afstuderen verwachten we dat zij de richtlijnen van het bedrijf volgen. Die richtlijnen gaan vóór de richtlijnen van Van Hall Larenstein. Stages en afstudeeropdrachten moeten voor zover mogelijk door kunnen gaan. Als er door de maatregelen die zijn getroffen rondom het coronavirus problemen ontstaan, dan zullen onze studenten contact opnemen met hun begeleiders bij Van Hall Larenstein. In de meeste gevallen is dat contact er al geweest, en hebben studenten in ieder geval de algemene richtlijnen over hun stage of afstuderen ontvangen. In overleg kunnen er passende maatregelen worden genomen. 
Heb je hier nog vragen over, stuur dan een mail naar infolijn@hvhl.nl.

Ben je gastdocent of -spreker voor een opleiding?

Het onderwijs gaat zoveel mogelijk op afstand door. Dat kan betekenen dat je ook als gastdocent onderwijs op afstand gaat geven. Heb je al een afspraak staan? Neem dan contact op met jouw contactpersoon binnen de hogeschool om dit verder af te stemmen. Sommige lessen zullen wellicht geen doorgang kunnen vinden. In dat geval neemt de opleiding zelf contact met je op.

Heb je een afspraak op een van onze locaties?

Heb je een fysieke afspraak? Check dan vooraf of deze nog doorgaat. De meeste medewerkers werken nu vanuit huis en de meeste afspraken zijn omgezet naar een digitale variant. Wil je zelf een afspraak maken? Kies dan ook voor een digitale variant of de telefoon.

Ben je toeleverancier voor onze school?

Ben je toeleverancier voor Van Hall Larenstein en wil je een afgesproken levering bezorgen? Dat kan. De gebouwen in Velp en Leeuwarden zijn geopend en de Facilitaire Dienst is (in beperkte bezetting) aanwezig. Wel hanteren we aangepaste openingstijden: van 07.30 - 17.00 uur.

Staat jouw vraag hier niet tussen, neem dan contact met ons op via infolijn@hvhl.nl. We zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Coronavirus