Van Hall Larenstein voor het tweede jaar op rij de duurzaamste hogeschool van Nederland!

24-05-2019

Na een spannende ontknoping kwam om 17.00 uur vanmiddag het verlossende woord: Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) mag zich ook in 2019 weer de duurzaamste hogeschool van Nederland noemen! In de overall ranking van de SustainaBul steeg de hogeschool zelfs naar plek twee, nog maar een punt verwijderd van de hoogste tree. Bij het beoordelen van de onderwijsinstellingen werd gelet op de integratie van duurzaamheid binnen de onderdelen onderwijs, bedrijfsvoering, onderzoek en integraal. In die laatste twee categorieën eindigde HVHL als hoogste van alle deelnemende instellingen.

Erkenning door studenten en collega-instellingen

De SustainaBul is dé ranglijst van Nederlandse universiteiten en hogescholen op het gebied van duurzaamheid. Het is een initiatief van het landelijk studentenplatform ‘Studenten voor Morgen’ met als doel duurzaamheid binnen de instellingen voor hoger onderwijs te stimuleren. De ranking is gebaseerd op de mate waarin de onderwijsinstellingen duurzaamheid hebben geïntegreerd in hun onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering.
Diane Keizer: ‘Ik ben ontzettend trots op dit resultaat en de erkenning die we krijgen voor onze inspanningen, ook van collega-instellingen. Mijn complimenten voor iedereen binnen HVHL die hier een bijdrage aan heeft geleverd.’ 

SustainaBul in 2020 bij HVHL

De Sustainabul werd dit jaar voor de zevende keer uitgereikt, tijdens de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs (NDDHO). Aan de ranking namen dit jaar tien universiteiten en zeven hogescholen deel. De uitreiking vond plaats bij AVANS in Den Bosch.
In 2020 zal HVHL gastheer zijn van de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs, en daarmee ook de SustainaBul. Dan verwelkomen we op vrijdag 29 mei alle collega-instellingen op ons duurzame kennislandgoed in Velp. Alle reden om ons dus volop te blijven inzetten voor een duurzame toekomst!