Van Hall Larenstein aanwezig bij eerste jaarlijkse Oeganda-Nederland Onderwijsbeurs

04-12-2019

De Nederlandse Alumnivereniging van Oeganda (NAAU) organiseerde op 28 november de eerste jaarlijkse Oeganda-Nederland Onderwijsbeurs met het thema: verbinden, samenwerken, groeien: kennis en vaardigheden verbeteren door internationaal onderwijs. Verschillende Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL)-alumni (zie foto's) van de masterprogramma's APCM en MOD maakten van de gelegenheid gebruik om hun ervaringen bij HVHL te delen.

NAUU

De NAAU is onlangs opgericht ter ondersteuning van Oegandezen die in het buitenland willen studeren en om alumni van Nederlandse instellingen een platform te bieden voor de uitwisseling van expertise en netwerkmogelijkheden.

"De ambassadeur is zeer geïnteresseerd in HVHL opleidingen, omdat deze goed aansluiten bij de focus van de Nederlandse ambassade op Oeganda, namelijk voedsel- en voedingsveiligheid met speciale aandacht voor klimaatslimme landbouw, landbouwwaardeketens, regelgevingssystemen, capaciteit en organisatieontwikkeling bij anderen", zei APCM-afgestudeerde Allen Kiiza, één van de organisatoren.