Bos- en Natuurbeheer zaterdag bij evenement Omroep Gelderland

04-07-2019

Schuilt er in jou een bosbeheerder? Hoe goed is jouw plantenkennis? Op deze vragen kan iedereen antwoord krijgen die het evenement Beleef BuitenGewoon van Omroep Gelderland bezoekt. Aanstaande zaterdag 6 juli presenteert de opleiding Bos- en Natuurbeheer van Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) zich tijdens dit natuurfestijn ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland.

Hoorcollege over bosbeheer

Op het terrein van Buitenplaats Beekhuizen in Velp biedt HVHL een openbaar hoorcollege aan over bosbeheer. Docent Freek Rensen begint met een theoretische basis en neemt deelnemers daarna mee het bos in voor een ‘hoogdunningsoefening’.

Takke(n)toets

Daarnaast kunnen bezoekers hun plantenkennis toetsen bij de vermaarde Takke(n)toets van HVHL. Vele studenten van de opleidingen Bos- en Natuurbeheer en Tuin- en Landschapsinrichting hebben gezwoegd op deze toets om hun studiepunten te behalen. Nu is het aan bezoekers van BeleefBuitengewoon om de voldoende voor plantenkennis binnen te halen. Docenten Steven de Kruijf en Marije Siemes en studenten Bos- en Natuurbeheer helpen een handje.

Workshops en activiteiten Beleef BuitenGewoon

Naast de activiteiten van HVHL zijn er talloze andere leuke workshops en activiteiten te volgen. Andere aanbieders zijn onder meer Natuurmonumenten, ARK Natuurontwikkeling, IVN, vogelkenner Nico de Haan, en de crew en presentatoren van het dagelijkse tv-programma BuitenGewoon, onder wie Harm Edens.

Voor Beleef BuitenGewoon zijn nog kaartjes te bestellen via de website. Op zaterdag 6 juli vanaf 17.20 uur is de speciale jubileumuitzending van BuitenGewoon te zien op TV Gelderland.