Van Hall Larenstein Velp gastheer Masterconferentie Open en connected!

23-02-2018

Op woensdag 14 maart 2018 organiseert het Landelijk Platform Professionele Masteropleidingen (LPPM) in samenwerking met de Vereniging Hogescholen, de jaarlijkse masterconferentie. Deze keer bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) in Velp. Het thema is dit jaar:

Internationalisering: open and connected!

Internationaal georiënteerd onderwijs en onderzoek bereidt studenten voor op een internationale/interculturele samenleving en arbeidsmarkt. Voor hogescholen draagt internationalisering bij aan de kwaliteit, profilering, positionering en specialisatie van het Nederlandse hoger onderwijs.
Dit statement is afkomstig uit de visie op internationalisering van de Vereniging Hogescholen en vormt de basis voor de jaarlijkse conferentie die het Landelijk Platform Professionele Masteropleidingen voor de 3e maal op rij organiseert. Internationalisering is immers bij uitstek voor masterstudenten cruciaal in het verwerven van kennis, vaardigheden en beroepscompetenties. Tegelijkertijd hebben we daarin als hogescholen nog veel te ontwikkelen, zowel voor Engelstalige als voor Nederlandstalige masters.

Programma 14 maart  
Er is een divers programma met workshops, keynote spreker Kevin Haines (Rijksuniversiteit Groningen) en een World Café. Als basis voor de inhoud van de conferentie is gekozen voor het model van de Haagse Hogeschool met daarin de volgende aspecten: formal curriculum, informal curriculum, pedagogy, student experience and strategic & organisational frameworks. De workshops zullen over deze thema’s gaan. Meer informatie over de workshops en het programma vind je op de site van de Vereniging Hogescholen.

Voor wie?
De conferentie is bedoeld voor alle betrokkenen bij masteropleidingen in het hbo. Kennis delen, informatie uitwisselen en samen optrekken bij ontwikkelingen draagt immers bij aan het realiseren van herkenbare kwaliteit voor studenten en werkgevers.

Wanneer?
Woensdag 14 maart 2018. Inloop vanaf 9.30 uur, programma van 10.00 tot 17.00 uur inclusief afsluitende borrel.

Waar?
HVHL in Velp

Aanmelden
Aanmelden is verplicht via deze link. Je ontvangt een bevestiging per mail. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Heb je nog vragen?
Neem dan contact op met Wendela Schlebaum, voorzitter werkgroep congres 2018
[email protected] of (026) 369 55 26.

Masterconferentie