Twee Olympiades op Van Hall Larenstein

25-05-2018

Begin juni is Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) gastheer van maar liefst twee Olympiades. Zowel de Aardrijkskunde Olympiade als de Biologie Olympiade Junior strijken in Velp neer. Hier strijden havisten en vwo-ers om de eer zich de beste aardrijkskunde- of biologieleerling van Nederland te mogen noemen. De eerste vier aardrijkskundeleerlingen mogen zelfs door naar de Internationale Aardrijkskunde Olympiade in Canada.

De Aardrijkskunde Olympiade jubileert dit jaar. De 25ste editie speelt zich af van 6 tot en met 8 juni in Velp. Docent Land- en Watermanagement Dan Assendorp, die het evenement in huis haalde, heeft een veldwerkprogramma opgesteld dat de 25 deelnemers flink uitdaagt. Er staat voor de leerlingen veel op het spel: behalve de eer en de prijzen zijn er tickets te winnen naar de International Geography Olympiad die deze zomer plaatsvindt in Québec in Canada.

De Biologie Olympiade Junior, voor leerlingen uit de onderbouw havo en vwo, komt voor de derde keer naar HVHL. Door voorrondes op hun eigen school en een halve finale bij Aeres in Almere zijn 20 leerlingen geselecteerd. Dit keer verzorgt Wimke Crets-Fokkema van Diermanagement het programma, dat zal bestaan uit colleges, practica en eindtoetsen. Dit evenement vindt plaats op 6 en 7 juni.

Deelnemers aan beide Olympiades overnachten in Buitengoed De Panoven in Zevenaar. Tussen de inspanningen door maken zij ook op een ontspannen manier kennis met HVHL en haar studenten. Beide evenementen worden afgesloten met een prijsuitreiking in de Kapel van de hogeschool in Velp. Voor de Biologie Olympiade is dat op donderdagmiddag 7 juni om 15.30 uur, de Aardrijkskunde Olympiade sluit af op vrijdagmiddag 8 juni om 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom om hier een kijkje te komen nemen! Wil je er meer over weten, neem dan contact op met projectleider Laura Tanis.

De twee winnaars van de Biologie Olympiade Junior 2017.
De twee winnaars van de Biologie Olympiade Junior 2017.