Succesvol symposium sluit minor Forensic Taphonomy

29-06-2018

Officieren van justitie, artsen, politiespeurders, wetenschappers en studenten forensisch onderzoek. Ze waren met veel en afgelopen woensdag 27 juni allemaal te vinden op het middagsymposium over forensische tafonomie (ontbindingsleer) in Den Ham. Het symposium was geïnitieerd vanuit de opleiding Biotechnologie - Forensic Sciences.


Het drukbezochte middagsymposium, dat werd georganiseerd door het docententeam Forensic Sciences, was het sluitstuk van de eerste editie van de succesvolle 30EC minor Forensic Taphonomy met studenten van meerdere hogescholen. Twee studenten kregen de gelegenheid hun onderzoeksresultaten te presenteren aan tientallen beroepsbeoefenaars uit de forensische opsporing en research.

Lezingen, een locatiebezoek en interactieve discussies creëerden letterlijke kenniscirculatie en aansluiting tussen werkveld en studenten, met alumni als verbindende schakel.

Portugal

Adjunct-directeur Life Sciences & Technology (LS&T) Betty Johanns besloot de middag met een onthulling. Binnen afzienbare tijd zal de opleiding in Portugal een tweede openluchtonderzoeksfaciliteit in gebruik nemen. Dat zal vergelijkend parallelonderzoek in diverse klimaten mogelijk maken.